Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, un spital fără condiţii şi cu medici suspectaţi de malpraxis
0Cel mai mare spital din judeţul Ialomiţa acordă îngrijiri medicale de mîna a doua. Totul din cauza dotărilor de care dispune unitatea. Cele mai noi aparate au împlinit recent vârsta de 20 de ani. Mai mult, unitatea trebuie să ţină piept şi scandalurilor de malpraxis.
Dotări precare
Cele mai vechi aparate din Spitalul Slobozia se află la Secţia Fizioterapie-Recuperare. Acestea datează încă de la înfiinţarea spitalului, din anul 1963.
Pe lista vechiturilor au fost trecute incubatoarele de la Pediatrie sau aparatele cu ajutorul cărora se efectuează radiografii, de pe secţia Radiologie.
De asemenea, tomograful spitalului foloseşte o tehnologie care era considerată modernă în urmă cu un deceniu. Aparate vechi se găsesc şi pe secţiile de Radiologie sau Pediatrie.
La pediatrie medicii sunt nevoiţi să folosească leacuri băbeşti pentru a-i trata pe copiii bolnavi. Toate acestea întrucât nu dispun de fonduri pentru a achiziţiona un aparat medical în valoare de 10.000 de euro.
Singura investiţie vizibilă efectuată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia a fost executată de Consiliul Judeţean Ialomiţa şi a constat în reabilitarea structurii de rezistenţă a unităţii medicale.
În valoare de peste 8 milioane de lei, fonduri publice, lucrarea a constat în încorsetarea clădirii cu două cadre metalice.
Preşedintele Silvian Ciupercă a fost implicat într-un scandal public în primele luni ale acestui an după ce oficiali din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia au dezvăluit faptul că unitatea a pierdut accesarea de fonduri europene din cauza administraţiei defectuoase a Consiliului Judeţean.
Este vorba despre un proiect cu finanţare europeană, constând în modernizarea şi dotarea Spitalului Slobozia cu aparatură medicală de ultimă generaţie, în valoare de peste 30 milioane de euro.
Doctorul Mănăilă, medicul care omoară bebeluşi
Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia nu a fost ocolit nici de scandaluri de malpraxis. Cel mai recent este cel în care este implicat medicul ginecolog Ioan Mănăilă. Acesta este acuzat de mama unui bebeluş că i-a omorât copilul în timp ce o asista la naştere. Femeia a reclamat faptul că medicul a refuzat să-I facă o operaţie de cezariană, obligând-o să nască pe cale naturală.
Mama îndurerată a mai precizat şi faptul că medicul i-ar fi cerut 1.500 de lei pentru a i se efectua cezariana. Iniţial medicul a încercat să primească banii, însă apoi a refuzat. Ginecologia este recunoscută în tot Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia drept secţia unde se ia cea mai grasă şpagă. Foste paciente declară faptul că ar fi plătit între 1.000 şi 2.500 de lei pentru a beneficia de servicii medicale.