FOTO Mădălina Manole, imaginea imperiului Hermes de la Slobozia. „Fata cu părul de foc“, brand-ul televizoarelor color produse în Bărăgan
0La trei ani de la sinuciderea artistei Mădălina Manole, memoria cântăreţei a rămas încă vie pentru majoritatea ialomiţenilor. Cea mai îndrăgită vedetă din anii ’90 a fost imaginea Parcului de Vacanţă Hermes, ridicat de Ilie Alexandru la intrarea în Slobozia.
Între 1993 şi 1996, solista de muzică uşoară, Mădălina Manole, venea săptămânal în parcul de vacanţă Hermes. Mădălina îndrăgea parcul Hermes şi, în mod special, celebra replică a turnului Eiffel şi plimbările cu hidrobicicleta pe lacul artificial din incinta fostului imperiu construit la Slobozia.
„Era nelipsită din parcul de vacanţă Hermes. Dădea multe spectacole la teatrul de vară, dar mai venea şi cu prieteni şi apropiaţi să se distreze. A făcut chiar şi reclamă la marca de televizoare pe care noi o produceam. Îmi pare rău de ce s-a întmplat cu ea. Dumnezeu să o ierte!“, declara, cu câteva luni înainte să moară, chiar fostul patron al Hermes-ului, Ilie Alexandru.
Imaginea televizoarelor Hermes
Hermes Slobozia a reprezentat cea mai profitabilă afacere din România postcomunistă. Pe lângă Parcul de Vacanţă, numele Hermes îl purtau o publicaţie şi o marcă de televizoare color, produse la Slobozia. Celebritatea Mădălinei l-a determinat pe Ilie Alexandru să o coopteze în realizarea unui spot de promovare a televizoarelor Hermes, fabricate la Slobozia.
Spotul publicitar a fost turnat exact în curtea Parcului de Vacanţă, iar la momentul respectiv Mădălina Manole purta o rochie albă, diafană, ca o adevărată prinţesă. Reclama a fost filmată de angajaţi profesionişti din cadrul Televiziunii Române. Mădălina Manole a pus umărul la vânzarea celor peste 20.000 de televizoare Hermes produse la Slobozia. Ea a continuat să viziteze parcul de vacanţă până în 1996, an în care imperiul Hermes a început să se clatine.
Cerea de fiecare dată sărmăluţe şi friptură de porc
„Venea des la noi, mai ales vara, când avea concerte pe litoral. Rămânea aici chiar şi câte trei zile. De obicei, şefu' o caza în cetate sau la vila de la Mirceşti", spune Dumitru Nehoiu (49 de ani), fost angajat la Hermes Slobozia.