FOTO „Omul-şarpe” a ajuns în Bărăgan…

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Sârb alături de „Pisi”, pitonul de peste 100 de kilograme FOTO: M.S.
Florin Sârb alături de „Pisi”, pitonul de peste 100 de kilograme FOTO: M.S.

Florin Sârb (43 de ani) este numele unuia dintre cei mai mari colecţionari de reptile din ţară. El a adus la Slobozia întreaga sa colecţie de şerpi veninoşi, şopârle, broaste ţestoase şi tarantule. Expoziţia poate fi vizitată la Muzeul Judeţean Ialomiţa.

„Pisi”, un piton  de 4 metri lungime…

Florin Sârb (43 de ani) este un ardelean care a decis să se mute definitiv la Bucureşti. Pasiunea pentru reptile o are încă din timpul copilăriei. Astăzi, a ajuns să devină unul dintre cei mai mari colecţionari de şerpi veninoşi din România.

Impresionata sa colecţie numără peste 70 de specii de reptile periculoase, din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii. „Sunt şerpi rari şi foarte scumpi pe care cei care au aceeaşi pasiune cu a mea îi admiră foarte mult„ , susţine colecţionarul de reptile.

Cea mai importantă „piesă„ din colecţia sa, este „Pisi”, un piton de patru metri lungime şi care cântăreşte peste 100 de kilograme. Specific zonelor din India sau Thailanda, „Pisi” a fost cumpărat de Florin în urmă cu 10 ani şi adus la Bucureşti.

De atunci şi până în prezent trăieşte într-o cuşcă de lemn cu geamuri de sticlă. „Este foarte cuminte şi uşor de întreţinut. Îi dau de mâncare o dată pe lună. De ce aşa puţin? Pentru că şerpii au în general un metabolism foarte încet” susţine Florin Sârb.

Ca să demonstreze prietenia care îi leagă pe cei doi, colecţionarul deschide cuşca în care locuieşte pitonul şi în scoate afară. Ca şi când şi-ar cunoaşte stăpânul, şarpele iese imediat afară şi se încolăceşte de mâinile colecţionarului.

„Aşa cum v-am spus, uitaţi-l pe „Pisi” este foarte blând”. La câteva cuşti distanţă, se află un  alt exemplar la fel de spectaculos. Toate acestea, deoarece este unul dintre cei mai veninoşi şarpi din lume.

Taipanul australian al lui Florin Sârb a fost cumpărat de la un târg de profil din străinătate şi a costat peste 2000 de euro. Puţini sunt cei care îşi pot permite să aibă în colecţie o asemenea „piesă”.

Măsuri de siguranţă

Să fii crescător de reptile nu este un lucru obişnuit şi mai ales nu este la îndemâna oricui. Pentru Florin acest lucru este însă floare la ureche. „Aşa cum am mai spus, şerpii sunt uşor de întreţinut. Mănâncă puţin. Cel mai mult se hrănesc cu rozătoare. O firmă din Ungaria comercializează şoareci şi şobolani congelaţi special pentru noi crescătorii de reptile„ susţine colecţionarul.

Evident, în momentul în care se apropie de cuşti, foloseşte echipament de protecţie. Şerpii veninoşi sunt mânuiţi cu ajutorul unor cleşti speciali, iar pentru a hrăni viperele pufăitoare, o specie de şarpe veninos care scuipă venin, foloseşte în permanenţă ochelari de protecţie. „Dacă te asiguri cum trebuie nu păţeşti nimic„ susţine Florin.

Reptilele au invadat Muzeul Judeţean

Colecţia de reptile vii a lui Florin Sârb este expusă la Muzeul Judeţean Ialomiţa din Slobozia. „Exponatele„ veninoase vor rămâne aici până în a doua jumătate a lunii aprilie. Preţul unui bilet este de 3 lei pentru copii şi 5 lei pentru adulţi.
 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite