FOTO VIDEO  Un doctor din Slatina a renovat din banii lui o magazie abandonată a spitalului şi a transformat-o în două saloane de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Păun Bădoi a plătit din banii săi amenajarea a două rezerve pentru pacienţi (FOTO: Mugurel Manea)
Dr. Păun Bădoi a plătit din banii săi amenajarea a două rezerve pentru pacienţi (FOTO: Mugurel Manea)

Un medic din cadrul Spitalului Judeţean Slatina şi-a uimit colegii şi pacienţii după ce a plătit din buzunarul propriu renovarea unei magazii abandonate şi transformarea sa în două rezerve. Momentan, încăperirle sunt folosite de doi medici tineri care nu aveau unde să-şi desfăşoare activitatea, dar aceasta este o soluţie temporară, urmând ca aceştia să primească birouri adecvate, iar pacienţii să ocupe rezervele amintite.

Doctorul Păun Bădoi este psihiatru de o viaţă. Are 72 de ani şi prin faţa ochilor i-au trecut mii de pacienţi. Deşi pensionat, încă lucrează în cadrul secţiei medicale unde şi-a petrecut o bună parte din viaţă, secţie parte componentă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina. Experienţa sa nu a putut fi înlocuită atât de uşor, astfel că l-au rechemat să îi ajute. Deşi urmează să se retragă definitiv din serviciu peste câteva luni, acest lucru nu l-a împiedicat pe doctor ca să cheltuiască bani din propriul buzunar pentru a transforma total o magazie abandonată existentă chiar pe palierul secţiei medicale de pe strada Drăgăneşti unde îşi derulează activitatea.

Gestul său a fost determinat, după cum însuşi recunoaşte, de faptul că, în urmă cu un an şi jumătate, soţia sa a decedat, iar dr. Bădoi a considerat să facă o schimbare majoră în onoarea celei care i-a fost alături o viaţă, dar şi pentru a rămâne ceva în urma lui care să fie de folos pacienţilor.

“După ce soţia mea a plecat dintre noi mi-am dat încă o dată seama cât suntem de trecători prin viaţă şi că trebuie să lăsăm ceva urmaşilor noştri care să poarte amprenta noastră. Aşa am decis să transform o magazie care era la noi pe palier, părăsită de mai mulţi ani. Mi-am spus că avem nevoie de un lucru pe care celelalte secţii îl deţin, noi fiind singurii care nu aveam aşa ceva: nişte rezerve civilizate. Astfel că am compartimentat vechea magazie în două rezerve de lux, le putem spune, dotate cu grup sanitar propriu, duş, boiler. Asta e ce rămâne după mine aici şi ştiu că, indiferent de cine vor fi folosite aceste două camere ce au confortul unei garsoniere, oamenii se vor bucura de ele şi asta e suficient pentru mine”, a declarat dr. Bădoi.

Colegii: “Este o iniţiativă bună de urmat”

Iniţiativa medicului slătinean a fost pusă în practică la finele anului trecut, respectiv în luna octombrie, şi, după nici două săptămâni, întreg palierul de la etajul trei al secţiei Pshiatrie de pe strada Drăgăneşti, secţie parte componentă a Spitalului Judeţean Slatina, avea nu doar un aspect modern, dar şi două rezerve pentru pacienţi. Medicul este mândru că a fost ajutat la realizarea acestui proiect de către fiul său ce deţine o firmă de construcţii, astfel că doctorul a suportat propriu-zis "doar" valoarea materialelor de construcţie şi a dotărilor, care s-a ridicat la aproape 12.000 lei (120 milioane lei vechi, n.r.).

Momentan, cele două rezerve nu sunt folosite de către cei cărora le-au fost destinate iniţial, ci sunt utilizate ca birouri pentru doi medici tineri recent angajaţi care nu aveau unde să-şi desfăşoare activitatea. Soluţia este însă una temporară deoarece aceştia urmează a fi mutaţi în birouri adecvate potrivit specialităţii lor, iar cele două rezerve vor servi în scopul pentru care au fost amenajate.

Colegii doctorului Bădoi Păun recunosc că au fost uimiţi, la început, de ceea ce vroia să facă acesta, dar că, pe măsură ce zilele au trecut, iar proiectul a prins contur, a devenit cert că visul va deveni realitate.

“Eu vă spun sincer că este o iniţiativă excelentă – mai ales pentru secţia noastră Psihiatrie, unde nu aveam aşa ceva (rezerve pentru pacienţi, n.r.). Domnul doctor a dat dovadă de o mare generozitate, a vrut să lase în urma dânsului, pe lângă mulţi pacienţi îngrjiţi cu abnegaţie, şi o dovadă materială că vrea să facă ceva pentru Psihiatrie chiar şi când dânsul nu va mai profesa. Este şi o iniţiativă bună de urmat şi de noi, colegii dânsului, dar şi de alţi colegi medici care, dacă au posibilitatea, să o facă pentru spitalul nostru deoarece merităm şi noi, merită şi ei”, este de părere dr. Grigore Petru.

Şi conducerea Spitalului Judeţean Slatina este mândră de gestul dr. Bădoi. Directorul medical al unităţii sanitare etalon a judeţului, dr. Cătălin Pătru, a declarat că medicul Păun Bădoi este recunoscut pentru omenia sa şi că amenajarea celor două rezerve este un fapt lăudabil: "Dr. Bădoi este unul dintre decanii cei mai respectaţi ai Spitalului Judeţean Slatina şi este recunoscut pentru apropierea faţă de pacienţi. Gestul său de a amenaja cele două rezerve pentru pacienţi pe secţia Psihiatrie, unde-şi desfăşoară activitatea, trebuie apreciat cu atât mai mult cu cât dânsul nu avea niciun fel de obligaţie în acest sens, dar a decis să se implice personal. Noi nu putem face ca gestul său să fie urmat şi de către alţi medici, numai că este un exemplu şi un semnal că implicarea personală duce la rezultate de care beneficiază comunitatea". 
 

Vă mai recomandăm:

Viaţa petrecută printre documente vechi şi cărţi: un profesor de biologie din Slatina s-a făcut cercetător după ce a ieşit la pensie

FOTO  Ziua lui Ceauşescu, pretext de linguşire a dictatorului. Cum erau îndoctrinaţi oltenii cu mitul ctitorului „Epocii de aur“

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite