Aproape 50 cazuri de gripă în Olt, în cel mai mare spital din judeţ impunându-se restricţii. Cum se acţionează în grădiniţe şi şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alte 17 cazuri de gripă au fost confirmate, într-o săptămână, prin analize de laborator, numărul îmbolnăvirilor ajungând, astfel, în Olt, la 48. S-au impus restricţii în spitale, dar şi măsuri suplimentare în colectivităţile de şcolari şi preşcolari.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina rămâne în continuare singura unitate spitalicească din Olt în care au ajuns pacienţii bolnavi de gripă, în săptămâna 14-20 ianuarie 2019 fiind confirmate alte 17 cazuri noi, astfel că numărul total de îmbolnăviri înregistrate în judeţ de la începutul anului a ajuns la 48.

Au continuat să vină la spital, în valuri, pacienţii afectaţi de virozele respiratorii, în săptămâna precedentă numărul acestora ajungând la 2.163 (62 au rămas internaţi), iar alţi 783 pacienţi au fost diagnosticaţi cu pneumonie (168 rămânând pentru tratament în spital).

 La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina s-au impus deja restricţii privind accesul în spital, în cinci dintre secţii fiindu-le interzise aparţinătorilor vizitele, în timp ce în celelalte secţii se permite vizitarea doar în cadrul programului official de vizite, purtând echipament de protecţie şi fiind triaţi în vederea limitării accesului celor afectaţi de viroze.
Interzicerea accesului persoanelor din afara spitalului a fost impusă în secţiile: Anestezie-Terapie Intensivă, Neonatologie, Pediatrie, Boli-Infecţioase, Chirurgie, alte măsuri impuse fiind următoarele:

• Respectarea intervalului orar pentru vizite: 15- 20;
• Limitarea numărului de vizitatori la un pacient, precum şi accesul numai cu echipament de protectie UF, durata vizitei să fie de max. 10 min.;
• Interzicerea accesului  persoanelor  cu afecţiuni respiratorii;
• Triajul epidemiologic al personalului angajat, înainte de începerea programului de lucru.


Măturare în sistem umed în sălile de clasă, spune Direcţia de Sănătate Publică

Triajul epidemiologic se realizează şi în colectivităţile de şcolari şi preşcolari, în cazul copiilor care prezintă simptome în timpul programului de curs fiind anunţaţi părinţii pentru a fi izolaţi la domiciliu, până la venirea acestora copiii fiind plasaţi în izolator (o camera de care ar trebui să ispună toate grădiniţele cu program prelungit şi creşele). Iată care sunt celelalte măsuri impuse de specialiştii DSP în colectivităţile de copii:
- dezinfecţia obligatorie a veselei, jucăriilor, suprafeţelor şii anexelor social
sanitare cu substanţe clorigene;
- aprovizionarea permanentă cu săpun, prosoape de unică utilizare şi hârtie
igienică a grupurilor sanitare;
- măturarea zilnică a încaperilor numai în absenţa copiilor şi obligatoriu în
sistem umed;
- aerisirea încaperilor unde se desfăşoară activităţi educative prin deschiderea obligatorie a ferestrelor în timpul pauzelor;
- Spalarea riguroasă a mâinilor cu apă şi săpun – care trebuie să se facă de numeroase ori pe zi, fiind obligatorie în următoarele situaţii: înaintea  servirii fiecărei mese; dupa folosirea toaletei; după ştergerea nasului, strănut, tuse, înainte de servirea mesei copiilor;  înainte şi după schimbarea scutecelor/lenjeriei copiilor; după însoţirea la toaletă a copiilor; după folosirea toaletei; după utilizarea batistelor, tuse, strănut.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite