După un militar, Spitalul judeţean din Sibiu este condus de un bancher

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ultimii 19 ani, Cornel Benchea a lucrat în cadrul a patru bănci, la trei dintre acestea pe funcţii importante de conducere FOTO Scott Eastman pentru angajatorulmeu.ro
În ultimii 19 ani, Cornel Benchea a lucrat în cadrul a patru bănci, la trei dintre acestea pe funcţii importante de conducere FOTO Scott Eastman pentru angajatorulmeu.ro

Conducerea Spitalului clinic judeţean Sibiu va fi preluată din luna aprilie de Cornel Benchea, care în ultimii 19 ani a activat în funcţii de conducere din mai multe bănci din ţară.

Reprezentanţii Spitalului judeţean Sibiu au anunţat că, după încheierea perioadei de depunere a contestaţiilor, concursul organizat pentru angajarea unui nou manager a fost câştigat de Cornel Benchea. Acesta a fost notat la finalul concursului cu nota 8,42, singurul său contracandidat obţinând 5,45.

Cornel Benchea (55 de ani) s-a înscris la concurs după ce a ocupat funcţia de director general adjunct al băncii sibiene Carpatica, înainte ca aceasta să fuzioneze cu NexteBank. În ultimii 19 ani, Benchea a mai lucrat în cadrul BNR, BRD (a cărei filială sibiană a condus-o timp de şase ani) şi, respectiv, Banca Feroviară.

Urmaşul unui militar

În ultimii patru ani, Spitalul judeţean din Sibiu a fost condus de un fost militar, Vasile Spinean. Absolvent al Şcolii militare de ofiţeri activi „Nicolae Bălcescu“ Sibiu, ca şef de promoţie, Spinean a activat în diferite structuri ale Ministerului Apărării până în 2008, când a devenit directorul departamentului juridic al Polisano SRL, cea mai importantă companie sibiană din domeniul medical. După mandatul început în 2012, Vasile Spinean nu şi-a mai depus candidatura în cadrul noului concurs.

Planuri pentru un spital nou

Cornel Benchea va avea un mandat de patru ani în care autorităţile judeţului Sibiu vor încerca să demareze lucrul la o nouă clădire care să folosească drept spital clinic judeţean. Pentru acest proiect, Consiliul Judeţean Sibiu (în subordinea căruia funcţionează spitalul) a preluat anul trecut în administrare 20 de ha de teren la marginea oraşului, iar pentru anul în curs a alocat aproape un milion de lei pentru refacerea studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic al viitorului spital, documente primite de la Ministerul Sănătăţii. Costurile viitorului spital de aproximativ 1.000 de paturi sunt evaluate, înainte de reactualizarea studiului de fezabilitate, la suma de 135 de milioane de lei.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite