Cum gătim cea mai bună raţă pe varză. Ingredientele-minune ale unei reţete delicioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rata pe varza - Foto sfatulparintilor.ro
Rata pe varza - Foto sfatulparintilor.ro

Un preparat traditional delicios, raţa pe varză este uşor de pregătit acasă, de către orice gospodină. O reţetă delicioasă de raţă pe varză ne oferă profesoara Aurelia Rusu, o pasionată cercetătoare a istoriei, tradiţiilor şi gastronomiei săseşti.

Reţeta, alături de multe altele, poate fi găsită în cartea Aureliei Rusu, intitulată “Gătim împreună în Casa Baronului”, publicată la Editura Samuel din Mediaş în acest an.

Aveţi nevoie de o raţă de aproximativ 1.4-2 kilograme, 200 de grame de untură, 200 de grame de varză murată, 300 de grame de roşii, 2 ardei graşi, 3 cartofi mijlocii, sare şi piper. 

Mod de preparare

Raţa se spală, apoi se unge cu untură în interior şi în exterior şi se dă cu praf de sare şi piper. Cartofii se curaţă şi se spală, se ung cu untură, se sărează şi se pun în interiorul raţei. Raţa astfel pregătită se pune într-o tavă cu puţină untură şi se dă la cuptor, la foc potrivit. 

Varza se stoarce foarte bine de zeamă, se taie foarte subţire şi se căleste în untură încinsă. Atunci când este aproape gata, se adaugă ardeii tăiaţi mărunt, roşiile tăiate în felii şi piper. Se pune la cuptor ca să se călească bine. După ce raţa este făcută, se taie în bucăţi şi se aşează pe un platou, deasupra unui strat de varză murată. De jur împrejur se garniseşte cu cartofii tăiaţi în două. Se serveşte caldă. 

Vă mai recomandăm: 

Cum facem cea mai bună ciulama de pui cu ciuperci. Reţeta delicioasă a lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.

Cum facem cele mai bune gogoşi de casă. Cât timp trebuie frământat aluatul - reţeta care te face să-ţi lase gura apă

Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.

Secretele maestrului Radu Anton Roman pentru cele mai bune murături de casă: de ce se pun borcanele pe lame de cuţit

Legendarul maestru bucătar Radu Anton Roman dezvăluie, într-una din cărţile sale, secretele celor mai bune murături pe care orice gospodină le poate prepara acasă.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite