Cum facem cea mai bună ciorbă ardelenească de salată. Secretele unui preparat simplu şi delicios
0Ciorba de salată este delicioasă şi extrem de uşor de preparat. Iată o astfel de reţetă, folosită mai ales de gospodinele din Ardeal.
O reţetă delicioasă de ciorbă ardelenească de salată găsim în volumul ”Reţete alimentare şi alte minuturi culinare” scris de Lucreţia Oprean şi publicat la Editura Tehnică din Bucureşti.
Aveţi nevoie de: 2 salate verzi, o sare. lingură de untură, un ou, 30 de grame de slănină afumată, 3 căţei de usturoi, o lingură de făină, o lingură cu vârf de mărar verde, o linguriţă de ceapă tăiată mărunt, un paahar de iaurt, sare
Mod de preparare
Salata se pune la fiert în apa clocotită. După ce a fiert pe jumătate, se adaugă sarea. Din untură, făină şi ceapă se face un rântaş care se stinge cu puţină apă iar după câteva clocote se adaugă la salată. Când salata este moale se pune slănina prăjită amestecată cu oul bătut, iaurtul, mărarul şi usturoiul tocat. Unele persoane acresc ciorba cu oţet de fructe şi o servesc cu smântână. Poftă bună!
Vă mai recomandăm:
Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.
Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.
Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.