Activitatea parlamentarilor sibieni, la un an de la obţinerea mandatelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu are 12 reprezentanti in legislativul de la Bucuresti - Foto Arhiva Adevărul
Sibiu are 12 reprezentanti in legislativul de la Bucuresti - Foto Arhiva Adevărul

Ioan Tămâian este parlamentarul sibian care şi-a pus semnătura pe cele mai multe iniţiative legislative, 17 la număr, iar Ovidiu Ganţ are cele mai multe luări de cuvânt, 38 la număr.

Viorel Arcaş (PSD), senator în colegiul 2, a semnat alături de alţi colegi din legislativ 12 iniţiative legislative. Printre acestea se numără cea pentru revizuirea Constituţiei, cea pentru reglementarea regimului juridic al societăţilor comerciale ale căror acţiuni se tranzacţionează pe piaţa RASDAQ sau pe piaţa valorilor mobiliare necotate sau cea privind scutirea de la plata creanţelor fiscale accesorii. Arcaş mai are la activ 10 întrebări, 5 interpelări şi 17 luări de cuvânt în plen. 

Ion Ariton (PDL), senator în colegiul 1, a semnat alături de alţi colegi parlamentari 7 iniţiative legislative, printre care cea privind amânarea la plată a obligaţiilor fiscale datorate de operatorii economici care nu încasează creanţele la termenul de scadenţă de la instituţiile publice, cea pentru înfiinţarea Muzeului Naţional de Artă ”Constantin Brâncuşi sau cea privind stabilirea şi plata despăgubirilor pentru imobilele preluate în mod abuziv de stat în perioada regimului comunist. Ariton mai are la activ o declaraţie politică, 8 întrebări şi 2 luări de cuvânt în plen. 

Sorin Ilieşiu (PNL), de asemenea senator în colegiul 1, a semnat alături de alţi colegi 13 iniţiative legislative, printre care cea privind desfiinţarea societăţilor comerciale, ONG-urilor şi fundaţiilor sub acoperire, cea pentru modificarea Legii minelor nr.85 din 23 martie 2003 privind interzicerea tehnologiilor de minerit pe bază de cianuri sau cea privind Cinematografia şi Industria Filmului. Ilieşiu mai are la activ 6 declaraţii politice, o interpelare şi 11 luări de cuvânt în plen. 

Nicolae Neagu (PNL), senator în colegiul 3, a semnat alături de alţi colegi 11 iniţiative legislative, printre care cea privind unele măsuri referitoare la plăţile naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, cea privind transmiterea unor bunuri imobile dezafectate din domeniul privat al statului şi administrarea autorităţii publice centrale în proprietatea privată a autorităţilor administraţiei publice locale sau cea privind modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Neagu mai are la activ 2 declaraţii politice şi 4 luări de cuvânt în plen. 

Ioan Tămâian (PNL), deputatl în colegiul 1, a semnat alături de alţi colegi 17 iniţiative legislative printre care cea privind programul „Masa la şcoală” pentru elevii din învăţământul obligatoriu de stat şi privat, primar şi gimnazial, cea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsauri adiacente sau cea privind modificarea Legii nr. 67 din 25 martie 2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale. Tămâian mai are la activ 6 luări de cuvânt, 5 declaraţii politice şi 6 întrebări şi interpelări. 

Raluca Turcan (PDL), deputat în colegiul 1, are la activ împreună cu alţi colegi 14 iniţiative legislative, printre care proiectul de lege privind protecţia întreprinzătorului în România, legea cadru privind statutul cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul României sau propunerea legislativă pentru aprobarea unor măsuri fiscale pentru sprijinirea mediului de afaceri, crearea de noi locuri de muncă şi stimularea consumului. Turcan mai are la activ 26 de luări de cuvânt, 18 declaraţii politice, 19 întrebări şi interpelări şi 9 moţiuni. 

Gheorghe Roman (PSD), deputat în colegiul 3, a semnat alături de colegi 12 iniţiative legislative, printre care cea privind modificarea şi completarea Legii nr. 51/2006 privind Serviciile Comunitare de utilităţi Publice, cea privind modificarea Legii nr. 152/1998, înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe sau cea privind reglementarea activităţii de voluntariat în România. Roman mai are la activ 3 luări de cuvânt, 2 declaraţii politice şi 7 întrebări şi interpelări.  

Iacob Puşcaş (independent), deputat în colegiul 4, a semnat alături de colegi 12 iniţiative legislative, printre care cea pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, legea cadrul privind statutul cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul României sau proiectul de lege privind declararea zilei de 11 octombrie Ziua Şcolii Ardelene. Puşcaş mai are la activ 11 luări de cuvânt, 6 întrebări şi interpelări şi 2 moţiuni. 

Ioan Axente (PSD), deputat în Colegiul 4, a semnat alături de alţi colegi 16 iniţiative legislative, printre care cea privind instituirea celei de-a treia zi de Paşte drept sărbătoare legală în care nu se lucrează, cea privind reglementarea activităţii de voluntariat în România sau cea privind declararea zilei de 24 ianuarie ca zi de sărbătoare legală. Axente mai are la activ 2 luări de cuvânt, o declaraţie politică şi o întrebare/interpelare. 

Gheorghr Frăticiu (PSD), deputat în colegiul 5, a semnat alături de alţi colegi 15 iniţiative legislative, dintre care cea privind organizarea şi exercitarea profesiilor de bonă şi de babysitter în România, cea privind modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal sau cea privind declararea zilei de 24 ianuarie ca zi de sărbătoare legală. Frăticviu mai are la activ 3 luări de cuvânt, 2 declaraţii politice şi 6 întrebări şi interpelări. 

Mircea Cazan (PNL), deputat în colegiul 6, are la activ alături de alţi colegi 13 iniţiative legislative, printre care cea privind declararea zilei de 10 mai Ziua Declarării Independenţei României, cea privind modificarea şi completarea Legii nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei sau cea pentru modificarea Legii nr. 67 din 25 martie 2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale. Cazan are de asemenea la activ 9 luări de cuvânt, o declaraţii politice şi 6 întrebări şi interpelări.  

Ovidiu Ganţ (FDGR) a semnat împreună cu alţi colegi 10 propuneri legislative, printre care cea privind programul „Masa la şcoală” pentru elevii din învăţământul obligatoriu de stat şi privat, primar şi gimnazial, cea privind modificarea şi completarea Legii nr. 1/2011, Legea Educaţiei Naţionale sau cea privind declararea zilei de 11 octombrie Ziua Şcolii Ardelene. Ganţ are de asemenea la activ 38 de luări de cuvânt, 3 declaraţii politice şi 25 de întrebări şi interpelări.  

Vă mai recomandăm: 

Iohannis, despre romii din Paris: „Sunt acolo din prima săptămână după Revoluţie. Cu sau fără Schengen, ăia tot acolo sunt”

Vasile Blaga, la Sibiu: PDL va merge singur la europarlamentare, Elena Băsescu nu şi-a manifestat dorinţa de a candida pe listele PDL

VIDEO Premierul Victor Ponta a ajuns la Sibiu. Manifestanţii împotriva proiectului de la Roşia Montană i-au strigat: „Ruşine!“

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite