Câţi bani face într-un an Direcţia Silvică Satu Mare din ce oferă gratuit natura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Silvică este o direcţie autonomă şi are cerinţă de la minister să producă profit din orice activitate. Pe lângă vânzarea de lemne, pădurarii fac bani din fructe de pădure, ciuperci li vânat.

Direcţia Silvică Satu Mare este o instituţie autonomă, care produce fondurile pe care mai apoi le administrează pentru funcţionare şi pentru plata salariilor şi diverse alte cheltuieli. Principala sursă de venit a instituţiei o reprezintă pădurile.

În judeţul Satu Mare situaţia pădurilor nu este una tocmai bună, fiind cu mult sub media naţională şi cea europeană, ca procent din suprafaţa judeţului ocupat de păduri.

„La nivel judeţen doar 14,5% din suprafaţă este ocupatăde păduri, ceea ce este cam puţin, media naţională fiind de 27%, iarla nivel european procentul este de 35. În suprafaţă, avem ca pădure de stat 28,351 de hectare, iar 17,880 de hectare sunt fond forestier privat, administrat de noi”, a declarat Sever Şter.

Aceste păduri sunt şi principalele surse de venit pentru Direcţia Silvică. Pădurile de stat aduc la bugetul propriu venitui în proporţie de 42,51%, pe când din fondurile forestiere administrate de ei, Direcţia Silvică adună încă 26,8% din buget. Restul banilor provin din monetizarea fructelor de pădure, a fondului cinegetic şi al cabanelor aparţinând lor. Bugetul de venituri şi cheltuieli anual al Direcţiei Silvice Satu Mare este de 18.661 lei.

Pe lângă aceste fonduri, Direcţia Silvică a încheiat pe anul 2016 un contract pentru colectare de hribi, respectiv o cantitate de cinci tone, valoarea acestui contract fiind de 13,522 lei fără TVA. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite