Un oraş din Banat, preferat de regizori ca platou de filmare pentru realizarea a tot mai multe filme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Reşiţa şi localităţile din împrejurimi au fost folosite de regizorul Sabin Dorohoi pentru realizarea a încă două filme

Producţiile lui Sabin Dorohoi vin după filmul “Ghinionistul”, realizat de Iura Luncaşu, tot în oraşul de malurile Bârzavei. E vorba despre “Sărbătoritulşi primul episod din Banatul Montan, pe care regizorul, născut în zonă, îl prezintă reşiţenilor, în premieră, luni, 22 ianuarie, orele 18.30, la Cinema “Dacia” din Reşiţa.

Lansez cele mai noi proiecte pe care le-am produs: drama de scurtmetraj <<Sărbătoritul>> şi primul episod dintr-o viitoare trilogie numită <<Banatul Montan>>. Un proiect surpriză la care lucrez de mai bine de un an şi în care veţi descoperi locuri şi istorisiri din Banatul de Munte. Dacă în drama <<Sărbătoritul>> o mamă încercă să refacă o legătură ruptă cu fiul ei, una din poveştile pe care le vom descoperi în documentarul ”Banatul Montan”, vorbeşte tot despre o femeie şi legătura acesteia cu legenda stâncii Baba Caia.

Scurtmetrajul ”Sărbătoritul” şi videoclipul versiunii speciale a piesei Voltaj – ”Nu doar de ziua mea”, soundtrack al filmului, reprezintă o continuare a unui proiect născut în 2014, o dată cu prima colaborare dintre Sabin Dorohoi, regizorul filmului şi trupa Voltaj: filmul ”Calea Dunării” şi videoclipul piesei Voltaj – ”De la capăt”, care a reprezentat România la Eurovision Viena 2015. Într-un oraş de provincie, Ionuţ, un adolescent de 12 ani, trăieşte cu bunicul său. Părinţii care lucrează în Europa, se întorc acasă de ziua copilului. Aniversarea lui e chiar de Crăciun, iar copilul îşi doreşte un cadou special.

Dacă la prima colaborare, tema socială a fost migraţia forţei de muncă şi copiii care suferă de ”abandonul” părinţilor plecaţi în Europa, în această nouă colaborare se prezintă dramele cu care familiile româneşti se confruntă în urma despărţirii pentru o mai lungă perioadă de timp. Atunci când încearcă să îşi refacă legăturile cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, decoperă că lucrurile nu mai sunt aşa cum erau înainte. Tema fiind una de mare actualitate în societatea românească de azi.

În 1827 Împăratul Austro-Ungariei începea exploatarea munţilor Semenic. Astfel avea să ia naştere una din cele 3 localităţi ale coloniştilor germani: Gărâna. Astăzi, salba de lacuri de acumulare din această regiune atrage turişti în toate anotimpurile. Imaginile sunt din scurtmetrajul ”Sărbătoritul” şi documentarul ”BANATUL MONTAN - episodul 1 - Drumul Romanilor”, ambele filme având secvenţe filmate în masivul Semenic, o zonă de care sunt ireversibil îndrăgostit încă din copilărie”, mai arată regizorul Sabin Dorohoi.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite