Reţeta unei fripturi delicioase din carne de struţ: cum o poţi găti foarte simplu acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost o vreme în care românii se vedeau milionari dintr-o afacere nouă şi simplă: creşterea struţilor. Numai că reţeta succesului în afacerile cu struţi nu e chiar aşa de simplă, dar carnea de struţ rămâne la fel de delicioasă.

Carnea de struţ este o delicatesă, iar cei care au gustat-o pot confirma. Am apelat la Uica Mihai, cunoscut bucătar din părţile Banatului, care nu creşte struţi, dar găteşte fenomenal orice îi pui pe masă, iar Uica ne-a dat reţeta unei fripturi din carne de struţ:

“Fiindcă am văzut că acum a început să se găsească carne de struţ prin magazine şi chiar nici nu are un preţ care să te ardă la buzunar, m-am gândit să vă dau o reţetă ca pentru începători ca să vă exersaţi, că mi se pare carnea păsăroiului ăsta de viitor. Că n-are colesteroale, este fragedă, cu gust de rai şi pe deasupra şi uşor de gătit. Taie un kilogram de pulpă de struţ în bucăţi potrivite, dă-le prin făină albă amestecată cu sare, piper şi doar un praf de amidon de orez, iar apoi rumeneşte-le în ulei la foc iute să devină făina de pe carne ruginie şi cu aromă puternică de încins. Apoi scoate carnea să se odihnească într-un blid acoperită cu un ştergar.

Separat taie solzişori două cepe mari, la fel fă şi cu doi ardei graşi, căleşte-le uşor şi pe dânsele în uleiul rămas de la carne, stinge-le cu un pahar de vin îndoit cu apă, adaugă sare, piper boabe, două foi de dafin, pune şi carnea lângă legume şi acum lasă să fiarbă cetişor- cetişor mâncarea cu capac deasupra ca să se dunstuie înăbuşit.

Separat să tragi într-o tigaie frunze de brusture, ori lobodă în ulei amestecat cu unt proaspăt, să le asezonezi cu sare, piper şi un strop de nucuşoară şi când ai aste două questionuri gata, le pui dimpreună pe un platou şi scoţi un vin alb sec lângă ele. Simplu şi rapid de parc-ai zice struţ".

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite