Migranţii arabi, blocaţi în Serbia, încep să forţeze tot mai des frontierele României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ARHIVA
FOTO ARHIVA

După ce Ungaria a ridicat un gard la froniera cu Serbia, migranţii arabi care ajung în ţara vecină caută o altă cale de trece spre ţările dezvoltate.

Numărul celor care forţează frontiera cu România, prin judeţele Caraş-Severin şi Timiş a crescut considerabil în ultima vreme. În ultimele luni, localnici din satele de la graniţă s-au trezit de mai multe ori pe uliţe cu grupuri întregi de migranţi de toate vârstele. Aceştia au fost reţinui de către poliţişti şi trimişi înapoi în Serbia.  

“În primul trimestru al anului 2017, la nivelul LT.P.F. Timisoara, au fost depistaţi, când încercau să intre ilegal în România, din Serbia, peste 350 de cetăţeni străini, dintre care un număr de aproximativ 170 au fost înregistraţi pe raza judeţului Timiş şi un număr de peste 190 pe raza judetuţui Caraş-Severin.”, arată Ionuţ Nicola, purtătorul de cuvânt al ITPF Timişoara
Aceştia provin din Afganistan, Albania, Irak, Pakistan, Palestina, Kosovo, Siria şi Turcia şi au varste începând de la câteva zile, la 75 de ani, după cum spun poliţiştii de fronieră.

Inspectoratul Teritorial al Poliţei de Frontieră a fost nevoit să ia măsuri suplimentare pentru a putea face faţă valului de migranţi care se îndreaptă spre graniţele României şi a trimis mai mulţi oameni la frontieră, inclusiv poliţişti şi jandarmi.

“A fost întărit dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat. În zona noastră de responsabilitate, s-au luat masuri pentru punerea  în aplicare a planului interinstituţional incheiat cu lnspectoratul de Jandarmi Timiş, Gruparea Mobila de Jandarmi Timiş, Inspectoratelor de Politie Judetene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, având ca scop cooperarea pentru menţinerea, asigurarea ordinii publice şi creşerii gradului de siguranţă a cetăţeanului, atât în punctele de trecere a frontierei de stat, cât şi la frontiera.  De asemenea este folosită atât tehnica mobilă de supraveghere , şi control a frontierei de stat, cat şi cea fixă, în vederea creşterii capacităţii operative.”, spune Ionuţ Nicola purtătorul de cuvâmt al ITPF.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite