Mall şi aquapark în loc de fabrici părăsite. Primarul unui oraş din Banat vrea să transforme o fostă zonă industrială într-una de relaxare
0Un teren de circa 20 hectare, care se află destul de aproape de centrul oraşului Reşiţa şi pe care, în trecut, au fost mai multe hale, ar putea găzdui primul mall din municipiul de pe Bârzava, acesta fiind şi primul din Caraş-Severin.
Primarul Ioan Popa susţine că vrea să achiziţioneze suprafaţa respectivă pentru a dezvolta cea mai importantă zonă de relaxare din Caraş-Severin, care pe lângă mall să cuprindă şi un aquapark, skate park pentru tineri, zone verzi dar şi un muzeu care să pună în evidenţă trecutul industrial al oraşului şi istoria Reşiţei.
“Sunt trei parcele de şase, şapte hectare fiecare. Ar fi bine să luăm cât mai mult din acest teren, pentru ca apoi să putem discuta cu un investitor serios, care face dezvoltări imobiliare de genul asta, pentru un mall. Caraş-Severinul nu are niciun mall, iar Reşiţa, cumulat cu Oraviţa, Bocşa, Anina, Moldova Nouă, însumează peste 200 de mii de locuitori. Deci se pretează. În plus apare un pol de interes şi pentru altfel de investiţii, pentru că întodeauna genul asta de galerii comerciale atrag şi altfel de spaţii”, susţine Popa.
Pentru achiziţia terenului, primarul Reşiţei trebuie să-i convingă şi pe consilierii locali, în votul cărora stă tranzacţia cu bani de la buget. În ultima şedinţă de consiliu, care a avut loc la finalul lunii noiembrie, consilierii PSD s-au opus şi proiectul a picat. Popa susţine că nu renunţă şi luni, 5 decembrie se va întâlni cu Ionuţ Chisăliţă, liderul social democraţilor reşiţeni pentru a încerca să-l convingă de necesitatea dezvoltării unui astfel de proiect în zona respectivă.
“Aveam nevoie de două treimi, să treacă proiectul şi aveam nevoie să voteze şi consilierii PSD cu noi, dar nu au fost de acord. Am stabilit că, luni, mă voi întâlni cu liderul lor, cu domnul Ionuţ Chisăliţă să încerc să-l conving de necesitatea acestui proiect şi să mai facem o şedinţă luna aceasta, de îndată, pentru că avem această posibilitate legală. E important pentru oraş. Acolo e o suprafaţă, care cumulată însumează undeva la 20 de hectare”, spune primarul Reşiţei.
Şapte hectare din terenul pe care a pus ochii edilul reşiţean a fost scos la licitaţie de cinci ori până în prezent, însă nu s-a găsit niciun cumpărător. De la preţul de pornire, de 3 milioane de euro, astăzi suprafaţa respectivă se vinde cu 600 de mii de euro.