FOTO VIDEO Regal fotbalistic în Polivalenta din Reşiţa: Cupa „Stelele Banatului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine
Imagine

„Cristi Chivu şi Dorinel Munteanu ar fi vrut şi ei să fie astăzi aici. Din păcate Cristi are competiţii în Italia, la Inter iar pe Dorinel îl opreşte cantonamentul din Antalya“ a explicat Dan Avram, organizatorul evenimentului.

Cu siguranţă faptul că „Mile“, aşa cum îi spun localnicii lui Miodrag Belodedici, a fost cel mai premiat jucător al competiţiei nu a mirat pe nimeni. Mile a primit diplome, plachete sau trofee de la organizatori, Primăria Reşiţa, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Direcţia pentru Sport şi Tineret şi AJF Caraş-Severin.

S-a răzbunat pe situaţie, însă, Iosif Rotariu care, cu echipa sa Timişoara, a câştigat competiţia, jucând pentru echipa din Timişoara, unde a început fotbalul mare şi nu pentru Nera Bozovici, echipă la care a făcut primii paşi în fotbal.

De la competiţie n-a lipsit nici oficialul FRF Dan Firiţeanu, fost jucător şi chiar antrenor al rosso-nerilor, acesta chiar jucând la echipa Reşiţei. Chiar dacă fizic vârsta îşi spune cuvântul, Dan Firiţeanu nereuşind să fie integralist, mintal a dat dovadă de aceiaşi rezistenţă, incisivitate şi joc aprig, arătând clar conceptul de mare jucător.

„Am venit cu mare dragoste şi bucurie să mă întâlnesc cu colegi, cu prieteni, cu foşti adversari de clasă din teren. Îmi aduc aminte că, fiind junior, veneam la Reşiţa şi mă uitam la Uţiu, să-l văd cum sare, cum loveşte mingea, pe domnul Vişan, pe domnul Florea, care, când prindea mingea, pornea ca din puşcă. Am jucat apoi cu Uţiu în echipă, am jucat împotriva lui Bătrânu, împotriva lui Rotariu, care apoi mi-a fost şi coleg. Ce să mai zic de Georgevici, care era ca un Hercule. Mă uitam la el cum dă în minge, cum face alunecări şi încercam să fac şi eu ca el, acasă pe terenul nostru din deal, de la sat. Georgevici a fost un model pentru mine. Astăzi, în Caraş-Severin, copiii ce modele să mai aibă?! Din păcate, aici, acum, nici nu putem să vorbim despre fotbal, fiincă nu prea există. Îmi este dor de casă, voi face tot posibilul să vin cât mai aproape de casă, fiindcă nu pot trăi fără oamenii lângă care am crescut, fără aerul din Caraş-Severin şi fără apa din Dunăre. De multe ori fug până la Galaţi, să văd Dunărea, nu pot trăi fără Dunăre. Nu suport Bucureştiul!“ a declarat Mile. Întrebat dacă e o coincidenţă faptul că poartă tricoul AutoAlex şi dorinţa sa de a se întoarce acasă, Mile a lăsat să se înţeleagă că are oareşce discuţii cu Fraţii Torma, finanţatorii echipei din Moldova Nouă.
Iosif Rotariu a fost la mare tehnicitate

Chiar dacă are peste 50 de ani, Iosif Rotariu a reuşit şi astăzi să facă spectacol pe teren, înscriind mai multe goluri. „Mă simt foarte bine, la mine acasă, în judeţ. După cum ştiţi eu sunt din Valea Almăjului, m-am născut la Prigor. Mă bucur enorm să particip la această cupă a Banatului. Important e că ne-am revăzut după foarte mullţi ani. Chiar mi-am văzut un idol din copilărie, pe domnul Platagă, un mare golgheter şi sunt foarte fericit. Este păcat că judeţul nu mai are fotbal. De aici au pornit mari jucători, ca Miodrag Belodedici, Dorinel Munteanu, Cristi Chivu. Eu sunt convins că va veni momentul când Reşiţa va avea din nou o echipă în prima divizie. Îmi aduc aminte când am venit aici cu Steaua, am jucat cu stadionul arhiplin şi tot stadionul striga Metalu’, Metalu’. M-am simţit atunci fericit că am venit acasă şi am văzut atâţia oameni care iubesc fotbalul“ povesteşte Iosif Rotariu.

„Este şi vina noastră, poate nu am ştiut să mediatizăm cum trebuie evenimentul, sala este aproape goală. Ori, aceşti mari jucători, nu sunt obişnuiţi să joace cu sala goală“ a declarat semifinalistul Dan Silviu Avram, organizatorul evenimentului. Din păcate marii absenţi ai acestei competiţii au fost copiii şi juniorii de la CSM Şcolar, Gloria şi Muncitorul, ba chiar şi elevii de la Liceul Sportiv. Ar fi văzut pe viu exemple de dăruire şi încrâncenare pe teren, de fotbal adevărat şi de caractere puternice de fotbalişti. Până şi tinerii handbalişti ar fi plecat câştigaţi, nu neaparat cu noi scheme învăţate, dar cu exemple vii de joc de echipă, motivaţie şi gândire de campion. Dar, în condiţiile în care până chiar şeful fotbalului judeţean a lipsit, lăsând organizarea pe mâinile unor incompetenţi dirijaţi de Florin Ştiube, e de înţeles de ce viitor de mâine al fotbalului reşiţean a fost văduvit de aceste lecţii de joc adevărat.  Costinel Ristache a lipsit fiind plecat în ţară, la o întâlnire cu şefii Romstal. Ar fi cazul ca acest om să decidă ce vrea şi să nu toarne şi ultima cazma de pământ peste groapa fotbalului Cărăşean. 

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite