Gustare inedită. Este din ceapă şi o pregăteşte un bucătar din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uica Mihai este unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din partea Banatului şi este celebru pentru reţetele sale inedite.

Dacă de pâinea pohăită poate aţi auzit, cu siguranţă de ceapă pohăită nu, iar de mâncat nici atât. Bucătarul reşiţean Uica Mihai spune că gustarea e foarte bună şi foarte uşor de făcut.

Ia câteva cepe mari, cât genunchiul de bou, curăţă-le cu grijă şi le tai în felii groase de jumătate de centimetru. Pudrează-le cu sare, piper şi boia şi lasă-le pe un platou să absoarbă mirodeniile.

Între timp dintr-o cană de făină albă, un pahar de bere sare, piper şi cimbru, fă o cocă de clătite, dar puţin mai groasă.

Şi ia fiecare felie de ceapă, tăvăleşte-o prin cocă ţinută în cleştele de bucătărie ca să nu se desfire, apoi trece-o prin pesmet şi azvârle-o (să nu o azvârli, aşeaz-o cu grijă) în tigaia cu ulei încins potrivit. Să nu fie focul iute că îţi rămâne ceapa tare, iar stratul de pesmet se înegreşte şi devine amărui.

Şi rumeneşte feliile de ceapă pe amândouă părţile, scoate-le să se scurgă pe hârtie absorbantă şi aşa fierbinţi aşează- le pe un morman de orez fiert doar în apă cu sare, piper şi nucuşoară. Şi tot obligatoriu este să stropeşti farfuria cu Ketchup şi mai cu ceva cimbru uscat şi să mănânci  cu o salată lângă.

Am prins obiceiul, îndrăgostind fiind de paneurile astea de ceapă, să le pun seara pe felii de pâine neagră, cu rondele de castravete acru deasupra şi să le îmbuc drept sandwich. Încercaţi şi voi”, spune Uica Mihai.

Reşiţa

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite