Bucătarii din România vor să cucerească Mongolia. Cupa „Genghis Han“ a mai fost câştigată în trecut de un român
0O echipă de nouă bucătari din România a plecat spre Mongolia, acolo unde participă la Cupa “Genghis Han”, o prestigioasă competiţie culinară internaţională care se desfăşoară anual.
Echipa bucătarilor români este condusă de Iulia Drăguţ, iar din ea face parte şi tânărul Marian Popovici din Caraş-Severin, care a câştigat în 2017 mai multe medalii de aur şi Cupa “Genghis Han”. Marian speră ca şi în acest an să se întoarcă cu rezultate bune din Mongolia şi să cucerească juriul cu felul său de a găti.
“Anul acesta e o concurenţă mult mai mare ca în 2017. Sunt sute de concurenţi înscrişi. Eu speră să mă clasez măcar pe podium, dacă nu chiar să câştig din nou cupa. Mă voi înscrie la toate categoriile: pui, vită, porc şi peşte. Sper că voi reprezenta bine Banatul şi mă voi întoarce medaliat şi poate chiar şi cu cupa”, a declarat Marian.
Bucătarul ne-a dezvăluit că mai are o misiune. Spune că a primit din partea Primăriei Timişoara o plachetă şi o invitaţie pe care să o transmită organizatorilor.
“Am primit din partea doamnei Daniela Stir, coordonatoare a Infocentrului turistic al PMT, o plachetă cu <<Timişoara Capitala Culturii Europene 2021>>, pe care să o înmânez organizatorilor şi m-a rugat să le transmit invitaţia de a participa la acest eveniment. Eu, de fiecare data, când particip la astfel de competiţii, încerc să promovez Timişoara şi zona în care m-am născut, Valea Almăjului din Caraş-Severin. Duc peste tot pliante cu Cascada Bigăr şi cu toate frumuseţile din Banat şi îi invit pe colegii mei din alte ţări să ne viziteze, pentru că au ce să vadă”, spune Marian Popovici.
Cupa “Genghis Han”, se defăşoară în perioada 4-8 iunie, iar echipa României este compusă din Iulia Drăguţ(coordonator) şi bucătarii: Marian Popovici, Adrian Şipoteanu, Sorin Berar, Ioan Răileanu, Sebastian Sucală, Gigi Fedeleş, Bogdan Silochi şi Adrian Cojocaru.