Cum îţi alegi cea mai potrivită vopsea de păr cumpărată din comerţ. Ponturi de la specialişti pentru a potrivi perfect nuanţa părului cu cea a tenului

Cum îţi alegi cea mai potrivită vopsea de păr cumpărată din comerţ. Ponturi de la specialişti pentru a potrivi perfect nuanţa părului cu cea a tenului

FOTO postscript.com.au

Vopseaua de păr se alege în funcţia de nuanţa tenului, spun la unison specialiştii. Respectarea acestei reguli ne ajută să alegem mai uşor culoarea şi să evităm experienţele nedorite. Iată de ce ar trebui să avem în vedere atunci când alegem o vopsea  din comerţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

În completarea primei reguli, reprezentantele sexului frumos care preferă să se vopsească acasă ar trebuie să ţină cont în alegerea vopselei si de faptul că noua culoare poate fi cu cel mult două tonuri mai deschisă sau mai închisă decât nuanţa naturală a părului. 
 
Oxidantul joacă un rol important în alegerea vopselei. În cazul în care vrem o culoare mai deschisă cu un ton specialiştii recomandă un oxidant  de 3 %. Pentru o nuanţă mai deschisă cu câteva tonuri este indicat un oxidant de 6 % sau 9 %, în timp ce oxidantul de 12 % este utilizat pentru obţinerea nuanţelor de blond şi a şuviţelor. 
 
„În cazul în care se doreşte deschiderea culorii părului cu mai multe tonuri oxidantul trebuie să fie mai mare. Persoanele care aleg să se vopsească acasă trebuie să ştie un lucru: cu cât oxidantul e mai puternic, cu atât se distruge mai tare părul. Pe de altă parte, vopseaua din comerţ cu oxidant slab nu afectează atât de tare părul, dar rezistă foarte puţin,  de aceea producătorii oferă la fiecare cutie şi o mască sau un şampon pentru intensificarea culorii”, explică Doina Epure, proprietara unui salon de înfrumuseţare din Râmnicu Vâlcea.  
 
Un lucru extrem de important în alegerea vopselei de păr din comerţ este şi cantitatea de amoniac pe care o conţine. Vopseaua demipermanentă (cea care nu conţine amoniac) sau nuanţatorul nu le vor fi de mare ajutpr persoanelor care au fire albe de păr, întrucât colorează  firul de păr doar la exterior. 
 
 Vopseaua din comerţ versus vopseaua profesională
 
Deshiderea părului cu mai mult de două nuanţe nu ar trebui să se facă acasă, pentru că operaţiunea este una destul de complicată, iar rezultatul final ar putea lăsa de dorit. Riscăm ca noua culoare să nu fie uniformă, diferenţa de nuanţă de la rădăcina părului şi cea obţinută pe lungimea firului va fi vizibilă cu ochiul liber, de la distanţă.
„Vopseaua din comerţ nu se compară cu cea profesională, iar  ăsta e un lucru dovedit. Deşi conţin oxidanţi mult mai puternici, produsele din comerţ nu rezistă pe păr la fel de mult. Vopseaua de păr profesională are un pigment mai bun, care pătrunde puternic în firul de păr, ceea ce face ca nuanţa obţinută să fie mai rezistentă. Diferenţa între cele două categorii constă şi în faptul că vopseaua profesională are factor de protecţie”, mai spune Doina Epure. 
Dincolo de aceste aspecte, specialiştii susţin şi că, faţă de vopseaua din magazine, producătorii oferă o gamă mult mai variată de nuanţe atunci când este vorba despre vopseaua profesională.
 
 
citeste totul despre: