Administratorul judiciar de la Oltchim  cere falimentul Astra Asigurări

Administratorul judiciar de la Oltchim  cere falimentul Astra Asigurări

Combinatul din Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013. Foto arhivă Adevărul

Compania Astra Asigurări trebuie să plătească o poliţă în valoare de 10 milioane de euro pentru management defectuos la Oltchim. Asigurarea a fost încheiată de Constantin Roibu, cel care a condus combinatul din Râmnicu Vâlcea timp de 22 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ianuarie 2013, societatea Oltchim a intrat în insolvenţă, iar reprezentantul administratorului judiciar a cerut companiei de asigurări să plătească despăgubiri pentru management defectuos. Avocatul Gheorghe Piperea spune că se impune plata poliţei întrucât fosta conducere a combinatului Oltchim a produs un prejudiciu de câteva sute de milioane de euro.
„Managementul defectuos este demonstrat deja, s-a depus un raport asupra cauzelor insolvenţei în aprilie. Este un raport care este supus atât creditorilor, cât şi judecătorului sindic, putea să fie contestat de oricine, inclusiv de management sau de societatea de asigurare, acest lucru nu s-a întâmplat în termenul prevăzut de lege, ceea ce înseamnă că acest raport este practic irevocabil”, a declarat Gheorghe Piperea pentru Digi 24. 

Sindicaliştii cred că banii de la Astra Asigurări ar fi suficienţi pentru plata salariilor restante. 

“Am auzit şi noi că Oltchimul cere falimentul Astra Asigurări. Ar fi un lucru extraordinar dacă s-ar încasa cele 10 milioane de euro, s-ar plăti salariile restante. La sfârşitul acestei luni, angajaţii trebuie să primească lichidarea pe decembrie”, spune Corneliu Cernev, lider Sindicatul Victoria Oltchim.

În acest moment, Oltchim înregistrează datorii de 800 milioane de euro. Combinatul va fi scos la privatizare, pentru a treia oară, la mijlocul lunii mai. Până acum, printre cei interesaţi să cumpere societatea se numără investitori din China şi fondul de investiţii SIF 3 Transilvania.


citeste totul despre: