"Ştrandul fără fund" de la Ocnele Mari, atracţia ascunsă a staţiunii are ape ce izvorăsc de la adâncimi de sute de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situată la aproximativ 12 kilometri de Râmnicu Vâlcea, staţiunea Ocnele Mari este cunoscută de pe vremea romanilor. Căutată şi apreciată pentru băile cu apă concentrată, staţiunea era până nu de mult una dintre cele mai vizitate locaţii din judeţul Vâlcea.

Deşi în ultimii ani localitatea Ocnele Mari şi-a pierdut din strălucirea de altă dată, se încearcă acum revigorearea acestui loc prin modernizarea bazei de agrement. Administrarea defectuoasă de până acum câteva luni, dar şi desele alunecări de teren care au avut loc în zonă, în ultimii ani, au făcut ca turiştii să ocolească acestă localitate. Încă de la începutul verii, ştrandurile cu sare concentrată şi nămol sapropeic au fost redeschise. La Ocnele Mari şi la Ocniţa se tratează reumatismul, afecţiunile ginecologice, sau afecţiuni ale sistemului osos. Cele două baze de agrement vor fi deschise pe toată perioada verii. „Încercăm să relansăm turismul în această zonă. Am făcut eforturi să modernizăm bazele de agrement pentru ca turiştii care ne vizitează să aibă confort, să se simtă bine şi să revină şi anul viitor aici, la băi", afirmă Petre Iordache primarul din Ocnele Mari.

Băile în apă sărată, adevărate tratamente

Baza de agrement de la Ocnele Mari este alcătuită din trei ştranduri cu apă sărată, dintre care unul este pentru copii. Apa din bazine este schimbată zilnic, recomadat fiind ca o cură să cuprindă minim 12 băi. Ştrandul de la Ocnele Mari se mai numeşte şi «ştradul fără fund», pentru că are o adâncime foarte mare, iar apa care este schimbată zilnic, izvorăşte din adâncuri. La câţiva kilometrii distanţă de ştrandul de la Ocnele Mari, turiştii se pot relaxa şi la baza de agrement Ocniţa. Aici, sunt încă trei bazine cu apă sărată şi unul că nămol. La Ocniţa cazarea se face în căsuţe cu două paturi, în bungalow-uri, cu câte două, respectiv trei paturi, în apartamente cu două-trei paturi ori în duplexuri. „Persoanele care doresc să ajungă la Ocne şi Ocniţa, venind de la Râmnicu Vâlcea, au la dispoziţie autobuzele ETA care asigură transportul din oră în oră şi care se întorc în Râmnic tot din oră în oră. Există, de asemenea, o cursă specială Drăgăşani-Ocniţa, care pleacă dimineaţa din Drăgăşani şi, din Ocniţa, după amiază, la ora 17.00", completează Petre Iordache.

Turiştii care doresc să se cazeze în Ocnele Mari au posibilitatea să stea la pensiunile şi vilele amenajate de localnici pentru închiriere. Preţurile variază de la 60 până la 90 de lei pentru o noapte de cazere în funcţie de facilităţile camerei închiriate. Astfel, pentru o cameră cu pat dublu şi baie proprie preţul este de 80, 90 de lei. Camerele care nu au baie propire sunt puţin mai ieftine.


Salina Ocnele Mari, un nou punct de atracţie

Salina Ocnele Mari a fost de curând amenajată pentru vizitare. Zona de vizitare este amenajată la 225 de metri faţă de nivelul mării şi se întinde pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi. Parcul turistic are o biserică, un muzeu, restaurant, magazine de suveniruri, baruri, un teren de fotbal, de baschet, de tenis, masă de biliard, locuri de joacă pentru copii. Intrarea la salină costă 14 lei pentru un adult, 7 lei pentru elevi, studenţi şi copii cu vârsta între 3-7 ani. Copiii cu vârsta cuprinsă între 0 - 3 ani au accesul gratuit. În Ocnele Mari se poate ajunge folosind drumul DN67, strada Copăcelu a municipiului Râmnicu Vâlcea şi strada Alexandru Ioan Cuza a oraşului care se intersectează cu aceasta. Distanţa faţă de Râmnicu Vâlcea este de 12 km.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite