Turist mort după ce a căzut într-o prăpastie de lânga cabana Caraiman. Jandarmii şi salvamontiştii intervin pentru recuperarea cadavrului

Turist mort după ce a căzut într-o prăpastie de lânga cabana
Caraiman. Jandarmii şi salvamontiştii intervin pentru recuperarea cadavrului

Jandarmii şi salvamontiştii încearcă să recupereze trupul neînsufleţit al unui turist căzut într-o prăpastie FOTO Jandarmeria Montană Prahova

Jandarmii montani şi salvamontiştii din Buşteni intervin, la această oră, pentru recuperarea cadavrului unui turist care a căzut într-o prăpastie din zona Vârfului Caraiman. Alerta a fost dată, luni după-amiază, de un grup de tineri care au zărit un rucsac în pădure, iar cu puţin înainte au auzit strigătele unei persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 20.00 Jandarmii montani şi salvamontiştii au început operaţiunea de recuperare a cadavrului căzut în prăpastia de lângă Cabana Caraiman. Până la această oră nu se cunosc informaţii despre identitatea victimei şi nici de ce se afla într-o zonă nemarcată.

Cazul a fost semnalat, luni, în jurul orei 16.00, pe numarul unic de urgenta de un turist care a anunţat că este posibil să fie vorba despre o posibila cădere într-o  prăpastie de lângă cabana Caraiman. 8 jandarmi şi o echipa de salvamontisti au plecat imeidat către zona respectivă.

 Cel care a alertat salvatorii a declarat că  a auzit un strigăt şi ulterior a gasit un rucsac. Locul indicat ca fiind zona accidentului nu este pe traseu turistic, susţin jandarmii.

Din păcate informaţiile oferite de turist s-au confirmat la scurt timp. Bărbatul, cel mai probabil proprietarul rucsacului abandonat, a fost gasit decedat de echipa de la Salvamont.

Din cauza zonei greu accesibile şi a orei înaintate, este posibil ca salvamontiştii să înopteze la cabana Caraiman şi să meargă din nou pe traseu pentru recuperarea trupului neînsufleţit, marţi, la primele ore ale dimineţii.

citeste totul despre: