FOTO Lecţia de mişcare. 100 de kilometri pe jos, între Ploieşti şi Braşov, împotriva sedentarismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opt voluntari din Ploieşti, Braşov şi Focşani au pledat pentru mersul pe jos, parcurgând 100 de kilometri între Ploieşti şi Braşov. FOTO johncristea.ro
Opt voluntari din Ploieşti, Braşov şi Focşani au pledat pentru mersul pe jos, parcurgând 100 de kilometri între Ploieşti şi Braşov. FOTO johncristea.ro

Opt tineri, din Ploieşti, Focşani şi Braşov au parcurs pe jos 100 de kilometri, între Ploieşti şi Braşov. Acţiunea a fost un semnal de alarmă împotriva sedentarismului şi o pledoarie pentru beneficiile mersului de jos

În ciuda unei prognoze meteo puţin încurajatoare pentru zilele de 23 şi 24 martie şi a unor abandonuri înaintea startului ale unora dintre voluntarii implicaţi în organizarea marşului, opt tineri din Ploieşti, Focşani şi Braşov au pornit „kilometrajul“ propriilor picioare în ziua fixată.

Ca reper au avut marginea DN 1, între Ploieşti şi Braşov, iar din start, cu ochii pe voluntari au stat, sedentari, în faţa calculatoarelor, foarte mulţi curioşi din online.

Am avut la noi un GPS care a transmis coordonatele către publicul din online. Au putut să ne urmărească în permanenţă şi am demonstrat, astfel, că parcurgem într-adevăr acest traseu, pe jos“, ne-a spus John Cristea, ziarist şi bloger ploieştean, organizatorul acţiunii „100 de km împotriva sedentarismului“.

Voluntarii au fost urmăriţi în permanenţă şi de o echipă cu o maşină, „de salvare“ care le-a acordat spaţiu de odihnă, apă şi provizii atunci când au avut nevoie.

Abandon de învingători

În prima seară, după parcurgerea a aproape 50 de kilometri, plini de băşici şi cu febră musculară, cei opt voluntari au înnoptat la Sinaia, iar a doua zi dimineaţă au reluat acţiunea.

„Din păcate, patru dintre cei care s-au aliniat la start nu au mai putut continua. Chiar dacă au fost comentarii răutăcioase din partea celor care ne-au urmărit, cred că trebuie să mergi cu picioarele tale acest traseu, pentru a-ţi putea da cu părerea, fără să superi un voluntar care a trăit pe pielea lui băşici şi vene sparte de la prea mult mers pe jos“, spune John Cristea.

Într-un final, în locul marcat pentru atingerea celor 100 de kilometri, au ajuns doar trei persoane (ultima a abandonat cu doar 10 kilometri înainte de finish), John Cristea, Adrian Rotaru şi Luiza Ionescu.

„Foarte important a fost echipamentul, dar şi starea de spirit. Chiar dacă nu toţi participanţii au ajuns la finalul traseului, mulţumirile sunt pentru fiecare voluntar care s-a implicat în campania «100 de km împotriva sedentarismului»“, concluzionează John Cristea.

Drumul înapoi la Ploieşti a fost parcurs în „maşina de salvare“. „Din cauza febrei musculare, am urcat treptele din bloc în 20 de minute, dar sunt bucuros că am reuşit să ducem la capăt ce ne-am propus, să tragem un semnal de alarmă asupra faptului că petrecem prea mult timp la birou, în mod sedentar“, spune John Cristea.

Blogerul nu este la prima acţiune de acest fel. Împreună cu Adrian Rotaru, şi el ajuns la finalul cursei Ploieşti – Braşov, au parcurs, tot pe jos, şi distanţa de aproximativ 60 de kilometri dintre Ploieşti şi Bucureşti.

Vă mai recomandăm

FOTO Tricolorul din miez din cireşe. Cum a ratat „regele sâmburilor“ intrarea în Cartea Recordurilor

Savanţii uitaţi ai Prahovei. Dumitru Brumărescu, inventatorul maşinii de tăiat stuful, dar şi al aeroplanului cu trei elice

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite