Miraculoasa vindecare a unei femei diagnosticate cu o formă gravă de cancer, căreia medicii îi mai dădeau doar câteva zile de viaţă: „Am învins boala secolului!”

Miraculoasa vindecare a unei femei diagnosticate cu o formă gravă de cancer, căreia medicii îi mai dădeau doar câteva zile de viaţă: „Am învins boala secolului!”

Monaliza Zegheru, după tratamentul la clinica din Turcia. FOTO: Arhivă personală

Monaliza Zegheru, tânăra profesoară de canto de la Centrul Cultural Mioveni, diagnosticată la începutul anului cu o formă rară şi foarte agresivă de cancer, căreia medicii români nu-i mai dădeau, în luna mai, decât trei săptămâni de viaţă, s-a vindecat după un lung şi complex tratament la o clinică oncologică din Turcia.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Sunt sănătoasă! Am câştigat acest război crunt! Am reuşit. Am învins una dintre cele mai temute boli ale secolului! După aproape 1 an de lupta crâncenă pentru fiecare zi de viaţă, pot să mă bucur din nou de SĂNĂTATE!", scrie Monaliza Zegheru pe pagina sa de Facebook, unde le mulţumeşte medicilor care au salvat-o şi tuturor celor care au ajutat-o în această luptă şi unde le promite elevilor săi că se va întoarce la cursuri.
 
“Dragii mei cursanţi, profesoara voastră se va întoarce în curând acasă, să reluăm frumoasele noastre activităţi şi proiecte, aşa cum v-am promis, mai puternică, mai încrezătoare, mai determinată! Vom încerca să facem împreună o lume mai bună! Nu sunt alături de voi, în această seară atât de specială, dar cu gândul şi sufletul sunt deja în mijlocul vostru şi vă doresc tuturor să aveţi Sărbători cu pace, linişte sufletească, iubire alături de toţi cei dragi, iar anul care vine să vă găsească sănătoşi şi să vă aducă doar împliniri!“, le transmite Monaliza, elevilor săi de la Centrul Cultural Mioveni.
 
După operaţia făcută în ţară, boala a recidivat
 
Reamintim că în luna februarie a acestui an, în urma unei operaţii de extirpare a polipilor, Monaliza Zegheru a fost diagnosticată cu Rabdomiosarcom alveolar, o tumoare la sinusuri, un cancer ce creşte rapid şi invadează nu doar sinusurile, ci şi organele. A făcut o operaţie în ţară, dar boala a recidivat. Cu ajutorul campaniei desfăşurate pentru ajutorarea ei a ajuns la clinica din Turcia unde a şi suferit intervenţiile chirurgicale ulterioare la coloană, femur şi şoldul drept. Toate aceste operaţii şi tratamentul paralel au costat 50.000 de euro, bani strânşi printr-o mobilizare uimitoare a şcolilor din Mioveni care cu sprijinul administraţiei locale şi a Centrului Cultural Mioveni în special, au organizat spectacole caritabile, pentru a o ajuta pe tânăra profesoară de canto, dar şi cu sprijinul unor oameni inimoşi care au făcut donaţii în conturile deschise pe numele Monalizei.
 
 
Şi iată că tânăra profesoară de canto este din nou pe picioarele ei, sănătoasă, optimistă şi foarte recunoscătoare:
“Vă scriu aceste rânduri având în suflet o emoţie copleşitoare! Mulţumesc scumpe şi iubita mea MAMA, pentru că mi-ai fost alături clipă de clipă, m-ai învăluit cu atât de multă dragoste şi m-ai sprijinit în clipele cele mai cumplite ale vieţii mele! Ai fost lumina ochilor mei când nu am putut vedea, ai fost picioarele mele când nu am putut merge şi ai făcut tot şi mai mult decât atât ca eu să pot câştiga lupta cu această boală grea! Fără ţine nu aş fi reuşit! Te iubesc! 
 
Mulţumesc tuturor medicilor care m-au tratat, şi care au făcut totul că eu să îmi pot recăpăta sănătatea! Va voi rămâne profund recunoscătoare toată viaţa, rugându-mă lui Dumnezeu să vă dea sănătate, ca să puteţi să ajutaţi şi să redaţi sănătatea şi altor pacienţi aflaţi în suferinţă! Mulţumesc familiei mele care m-a asprijinit necondiţionat, mulţumesc Centrului Cultural Mioveni, mulţumesc doamnei director Argentina Culcuş şi domnului primar Ion Georgescu, care m-au susţinut de la început până la final în toată această luptă, mulţumesc Johnson Controls pentru tot ajutorul acordat, mulţumesc ICR Istanbul, mulţumesc Filarmonica Piteşti, mulţumesc tuturor sponsorilor, mulţumesc tuturor artiştilor muzicieni, actori care s-au implicat şi au susţinut evenimente pentru a mă ajuta, mulţumesc preoţilor pentru toată implicarea, mulţumesc tuturor”, a mai spus profesoara.
 
 
”Sunteţi foarte mulţi cei care m-aţi susţinut şi ajutat, îmi este foarte greu să va nominalizez aici pe fiecare în parte, însă aprecierea şi respectul meu vă aparţin! Aşa cum v-am promis am luptat până la capăt, deşi drumul a fost unul foarte greu, voi ştiţi cât de cumplit a fost, m-aţi susţinut şi de aceea acum este momentul să VA MULŢUMESC tuturor! 
 
Mă înclin cu respect şi apreciere în faţa voastră, a celor care mi-aţi întins o ”mâna” atunci când am avut mai mare nevoie de ea! Este drept, în societatea de astăzi, ajutorul financiar este cel mai important deoarece în acest fel am putut beneficia de tratamentele necesare însănătoşirii mele, însă, pentru mine vor rămâne la fel de importante toate rugăciunile făcute pentru mine, toate mesajele de susţinere şi încurajare primite în tot acest timp de la voi, toate promovările făcute cazului meu pentru ca ”publicul” larg să afle de suferinţă mea, toate evenimentele în care v-aţi implicat, fie ca artişti, actori, origanizatori sau spectatori. Tuturor vă mulţumesc şi mă rog Bunului Dumnezeu să vă răsplătească fiecăruia în parte eforturile făcute, să vă dea sănătate (pentru că-i cea mai de preţ comoară), linişte sufletească şi tot ceea ce aveţi nevoie pentru a fi fericiţi! 
 

Mi-aţi fost o mare familie, atât voi cei din România cât şi cei care m-au cunoscut aici, pe teritoriul Turciei, m-aţi înconjurat cu atâta căldură, bunătate, înţelegere! M-am simţit binecuvântată în toată această perioadă să întâlnesc oameni atât de frumoşi sufleteşte, şi încă o dată m-aţi făcut să înţeleg, că cele mai de preţ lucruri în viaţă această sunt OMENIA, UMANITATEA, UNIREA!”, a mai scris scrie Monaliza Zegheru, pe pagina sa de Facebook. 

Pe aceeaşi temă:

Olimpiada Deţinuţilor, pentru Monaliza Zegheru. 9 penitenciare din ţară participă la acţiunile sportive organizate pentru profesoara bolnavă de cancer

Monaliza Zegheru le-a demonstrat celor care nu i-au mai dat de trăit decât trei săptămâni că este o luptătoare. Bătălia ei pentru viaţă e însă una grea

Monaliza Zegheru, profesoara de canto căreia medicii români i-au mai dat doar trei săptămâni de trăit, a fost operată la o clinică din Turcia

Monaliza Zegheru, tânăra profesoară de de la Mioveni căreia medicii i-au mai dat doar trei săptămâni de viaţă, pleacă luni dimineaţă la tratament în Turcia

 

citeste totul despre: