Cum se prepară deliciosul tort cu ciocolată albă şi banane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tortul se prepară în 90 de minute FOTO:recipechart.com
Tortul se prepară în 90 de minute FOTO:recipechart.com

Un preparat delicios şi uşor de realizat, tortul cu ciocolată albă şi banane poate fi o soluţie foarte bună de desert cu care vă puteţi uimi musafirii. Timpul de preparare este de o oră şi jumătate.

Pentru realizarea blatului, aveţi nevoie de 180 grame făină, 25 grame cacao, 2 linguri lapte, 4 ouă, 150 grame zahăr, 200 grame unt şi 1 plic praf de copt. Pentru cremă, ingredientele necesare sunt următoarele: 400 ml frişcă, 200 grame ciocolată albă, 3 linguri miere, 8 banane şi 50 grame unt.

Pentru ornarea tortului, aveţi nevoie de 100 grame fulgi ciocolată albă şi 50 grame dulceaţă de portocale.

Concret, iată cum se prepară blatul. Într-un castron, mixaţi 100 grame zahăr cu untul, după care adăugaţi pe rând gălbenuşurile de la cele patru ouă. Separat, într-un alt castron mixaţi spumă albuşurile cu un praf de sare şi după aceea cu restul de zahăr. Albuşurile spumă se răstoarnă peste crema de gălbenuşuri şi se adaugă două linguri cu lapte. După ce aţi omogenizat compoziţia, adăugaţi pudra de cacao, amestecată cu făina şi praful de copt. Se întinde compoziţia într-o formă rotundă de tort. Pe fundul tăvii se pune hârtia de copt. Se lasă la cuptor aproximativ 25 de minute. După ce blatul s-a răcit, îl tăiaţi în trei părţi egale.

Pentru prepararea cremei, puneţi la foc mic într-o crăticioară 200 ml frişcă lichidă până fierbe. Se ia de pe foc şi se adaugă ciocolata albă ruptă bucăţele, mierea şi untul, iar apoi se amestecă până se omogenizează compoziţia. Crema se lasă la răcit, apoi se pune la frigider timp de două ore. Se scoate apoi şi se mixează spumă, iar peste cremă se adaugă restul de frişcă lichidă bătută tare.

Crema se amestecă împreună cu bananele sfârâmate şi se pune uniform pe feliile de blat, iar cu restul de cremă se acoperă tortul. Se ornează cu fulgi de ciocolată albă şi dulceaţă de portocale.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite