Elev din Neamţ premiat pentru un joc desfăşurat în lumea reală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tudor Vasiliu, elev al Colegiului Naţional de Informatică din Piatra Neamţ, a primit premiul cel mare la finala competiţiei de antreprenoriat „Compania Anului“

Tudor Vasiliu (19 ani) se desparte de anii de liceu cu un succes obţinut în competiţia naţională „Compania Anului“, unde au fost recompensaţi cei mai valoroşi tineri în domeniul antreprenorial şi cele mai bune idei de afaceri. Pe 29 mai, la gala organizată la Ateneul Român de organizaţia non-profit Junior Achievement România, Tudor a primit, la secţiunea elevi, premiul pentru cea mai bună idee de afaceri graţie jocului social „MisterRo Kamena“.
 

„Tudor a avut ideea proiectului, dar a fost ajutat şi de colegele Claudia Nistor şi Andruţa Ceomeică“, spune profesoara Daniela Neamţu, directoare a Colegiului de Informatică din Piatra Neamţ.
 

Tudor Vasiliu îşi descrie proiectul ca un joc în care este implicată şi comunitatea locală. „Am gândit o formă de interactivitate între jucători care primesc anumite misiuni ce trebuie rezolvate pe raza oraşului Piatra Neamţ. De aici şi numele jocului – Misterele României: Kamena, Kamena fiind o denumire veche a urbei“, spune Tudor.
 

Spre deosebire de jocurile obişnuite pe calculator, acest tip de joc se desfăşoară în viaţa reală, cu tot felul de sarcini ce trebuie îndeplinite pe parcursul mai multor runde. „Jucătorii trebuie să achite un abonament lunar şi primesc misiuni care au şi o poveste în spate. Se face o hartă virtuală a oraşului. Jucătorii vor trebui să meargă la bibliotecă, să rezolve o problemă de logică, să meargă într-un magazin să cumpere un produs, sau să cureţe un metru de zăpadă de pe o stradă“, adaugă Tudor Vasiliu.

Investiţie minimă: 4.000 de euro

Ideea jocului este implicarea comunităţii locale, a autorităţilor şi a firmelor care devin sponsori şi parteneri. „Cu firmele am gândit contracte prin care ne angajăm să le trimitem clienţi din rândul jucătorilor. O misiune poate fi ca jucătorul să cumpere un produs. În cazul instituţiilor, vorbim de parteneriate în interes comunitar. De exemplu, jucătorii vor avea misiuni de a face curăţenie în oraş sau să facă voluntariat“, mai spune tânărul.
Proiectul său a fost gîndit ca o afacere, cu o investiţie minimă de 4.000 de euro, necesară pentru realizarea platformei digitale a jocului.

„Abonamentele lunare pentru jucători ar fi de trei tipuri, de 10, 25 şi 50 de lei, ceea ce le permite 10 sau 15 misiuni. Jocul se adresează tinerilor, dar nu numai lor, şi am gândit să fie câteva sute, chiar 1.000 de jucători. Pentru primul an, în planul afacerii am calculat un profit de circa 2.000 de euro“, mai spune liceanul.


Planul tânărului a fost evaluat de un juriu alcătuit din reprezentanţi ai companiilor partenere organizaţiei Junior Achievement România. 27 de competitori au fost examinaţi din punct de vedere al comunicării, al muncii în echipă, al capacităţii de rezolvare a problemelor, al planificării. Premiul obţinut de Tudor Vasiliu constă într-o diplomă şi mai multe cărţi.

Citeşte şi: Startup Live Bucharest: ce idei de proiecte au prezentat tinerii antreprenori în tehnologie

Piatra Neamţ

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite