Un sistem unic în România, cea mai mare realizare a SAJ Bihor, în 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistemul de alerta
Sistemul de alerta

Managerul general al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Bihor, Gheorghe Pintea, a declarat înfiinţatra butonului de paniă, unic în România, este cea mai importantă realizare a instituţiei în anul 2016.

Managerul Pintea a afirmat că butonul de panică a fost testat în exerciţiul din seara zilei de marţi, 20 decembrie, când, între orele 19,00-22,00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Crişana" al judeţului Bihor a organizat şi desfăşurat un amplu exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, ce a vizat verificarea concepţiei de intervenţie şi a viabilităţii Planului Roşu al judeţului Bihor în ipoteza producerii unui incendiu într-un obiectiv economic cu număr mare de angajaţi

"Cred că cea mai importantă realizare a noastră în anul 2016 este butonul de panică pentru aplicarea planului roşu, înfiinţat în aprilie, prin care cei 404 angajaţi pot fi alertaţi cu toţii în decurs de şapte minute", a precizat Gheorghe Pintea. 

Potrivit managerului SAJ, toţi angajaţii sunt sesizaţi, concomitent, prin apelare pe telefon care sună continuu până confirmă persoana, apăsând tasta 1. Din acel moment, angajatul trebuie să se prezinte urgent la staţia la care lucrează. Tasta 2 se foloseşte doar pentru cei care sunt în concediu, plecaţi din ţară sau chiar au o problemă din cauza căreia nu pot să se prezinte. Butonul de panică este amplasat pe telefonul fix din biroul managerului şi pe telefonul mobil de serviciu al acestuia şi este folosit doar în cazuri majore, de catastrofe sau accidente cu multe victime. 

Pintea a mai afirmat că SAJ Bihor a fost şi primul serviciu de ambulanţă din ţară care a organizat cel mai mare curs de prim ajutor public din ţară, cu participarea a 62 de echipaje şi în jur de 1.400 de orădeni dornici să înveţe acordarea primului ajutor. 

Conform managerului Ambulanţei, în anul 2016, SAJ a reuşit să efectueze recepţia finală sediul central al instituţiei, înscrierea în CF a spaţiilor, garajelor şi birourilor aparţinând staţiei din oraşul Aleşd, cu amenajări în substaţiile din cinci oraşe, pentru vestiare şi spaţii de depozitare pentru deşeuri biologice, precum şi alimentarea proprie cu gaz la staţia ambulanţei din Ştei, o problemă veche de ani de zile. 

Personalul medical angajat, 40 de medici şi 130 de asistenţi, a participat la mai multe cursuri de perfecţionare pentru asistenţi şi pentru medici, la cursuri pentru medicina de urgenţă la Cluj, Timişoara şi Oradea, precum şi la concursul naţional de ambulanţe de la Sinaia, unde s-a clasat pe locul 10 din ţară, a mai menţionat Gheorghe Pintea. 

Ambulanţa Bihor, prin cele 66 de autospeciale, a intervenit în primele 11 luni ale anului la 72.268 de solicitări, din care 32.108 doar în municipiul Oradea, parcurgând în total 3.118.544 de kilometri. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite