Ce s-a întâmpat cu profesoara de la Medicină care le vindea studenţilor subiectele la examene

Ce s-a întâmpat cu profesoara de la Medicină care le vindea studenţilor subiectele la examene

Dalai Camelia Foto-ebihoreanul.ro

Profesoara Camelia Dalai, de la Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea, reţinută pe 13 februarie pentru 6 infracţiuni de luare de mită, a fost trimisă în judecată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Camelia Dalai a fost acuzată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor de 6 infracţiuni de luare de mită, în schimbul promovării unor examene.

Conform procurorilor, pe 5 iulie, la cabinetul personal, profesoara a primit un parfum marca Avon, două creme de corp şi suma de cca 300 de lei, pe 23 septembrie a primit 100 de euro şi trei pachete de cafea Lavazza, tot în luna septembrie a primit 2 kg de carne de iepure, pentru acordarea unei lucrări de licenţă deja întocmită şi pentru facilitarea promovării de către un student a examenului de licenţă.

Pe 12 mai, a primit de la un student „un cadou”, reprezentând un stilou în valoare de 200 lei, pentru acordarea de note mari şi promovarea examenelor la disciplina Protetică dentară, iar pe 9 iunie, înainte de susţinerea examenului la Protetică dentară (10.06.2016), le-a dat la două studente subiectele împreună cu rezolvările, ajutându-le să obţină nota maximă şi să ocupe locuri la buget, în defavoarea altor colegi.

Pentru toate acestea, Camelia Dalai a fost reţinută, mai întâi pentru 24 de ore, şi apoi arestată pentru 20 de zile. Ulterior, ea a fost plasată sub control judiciar şi deferită justiţiei. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Bihor. În urmă cu două săptămâni,  procurorii au trimis-o în judecată şi pe directoarea Departamentului de Medicină Dentară, profesoara Adriana Pirte, acuzată, de asemenea, că lua mită de la studenţi pentru promovarea examenelor.

Potrivit anchetatorilor, în perioada mai - septembrie 2016, Pirte ar fi primit sume cuprinse între 50 şi 400 euro, precum şi diverse bunuri de la mai mulţi studenţi, pentru promovarea examenelor la disciplinele la care inculpata este titular al cursurilor de învăţământ.

 

citeste totul despre: