Profesoară moartă la trei zile de la al doilea vaccin anti-COVID. Medic: „Nu se poate face legătură între vaccinare şi deces”
0Fosta directoare a Liceului German "Friedrich Schiller" din Oradea Adriana Bunea a murit, joi, la Spitalul Judeţean, unde a stat în comă din ziua în care i s-a administrat a doua doză de vaccin anti-COVID, însă medicii resping ideea că acest lucru ar fi avut vreo legătură cu decesul ei.
În vârstă de 55 ani, Adriana Bunea era profesoară de fizică la Liceul German din Oradea, fiind plânsă atât de familie, cât şi de colegi, dar şi de elevii ei.
"Colectivul Liceului Teoretic German "Friedrich Schiller" anunţă, cu nemărginită durere, trecerea la cele veşnice a doamnei profesoare Bunea Maria Adriana, director al liceului între anii 2009-2014, un om de ţinută morală excepţională, un dascăl dedicat şi un coleg apreciat. Cuvintele devin prea sărace, insuficiente parcă, pentru a exprima regretul de care suntem cuprinşi noi, toţi cei care am cunoscut-o, la aflarea tristei veşti despre dispariţia sa fulgerătoare", au scris, vineri, colegii profesoarei pe site-ul Liceului German din Oradea.
La intrarea în liceu, dar şi în sala de clasă în care profesoara a scris pe tablă ultima ei lecţie, au fost aşezate flori şi au fost aprinse lumânări în memoria ei..
Pe tabla din sala de clasă unde Adriana Bunea a predat au rămas, încă, ultimele exerciţii pe care le-a făcut cu elevii ei foto: liceulgermanoradea.ro
Intoxicată cu o substanţă necunoscută
Potrivit publicaţiei orădene Bihon.ro, care îl citează pe managerul spitalului, dr. Adrian Duşe, profesoara Adriana Bunea a ajuns la spital în seara zilei de 8 martie, în stare de inconştienţă. A primit un diagnostic prezumtiv de "intoxicaţie cu substanţă necunoscută", i s-a făcut şi dializă, însă avea o insuficienţă multiplă de organe. Cu toate eforturile depuse, a decedat în cursul zilei de joi.
Managerul respinge ideea ca decesul ei să fi avut legătură cu vaccinul anti-COVID care i-a fost administrat. "Nu se poate face o legătură între cele două aspecte. Într-o astfel de situaţie, în prinicipiu, trebuie făcută o autopsie medico-legală”, a mai declarat Duşe, pentru publicaţia citată.
La rândul său, soţul profesoarei a explicat că aceasta a avut stări de rău în ultimele săptămâni, asemănătoare cu crize de fiere, însă nu a avut probleme deosebite de sănătate.
Cauza morţii va fi stabilită acum în cadrul unei anchete declanşate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru moarte suspectă, după cum a explicat purtătorul de cuvânt al unităţii de parchet, prim-procurorul adjunct Gligor Sabău. "Deocamdată aşteptăm raportul medicilor legişti care s-au ocupat de necropsia cadavrului", a declarat procurorul.