FOTO Facultatea de Ştiinţe-Socio Umane a lansat cinci programe de studiu pentru studenţii care au master sau licenţă în domeniile sociologie şi asistenţă socială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost lansat proiectul ”Servicii de pregătire, documentare şi acces pentru studenţi în programe de licenţă şi masterat în sociologie şi asistenţă socială”, care se va derula în perioada mai 2014 - octombrie 2015, şi care are ca scop ajustarea programelor educaţionale oferite studenţilor în vederea facilitării integrării acestora pe piaţa forţei de muncă după finalizarea studiilor.

Universitatea din Oradea, prin Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, a lansat Proiectului ”Servicii de pregătire, documentare şi acces pentru studenţi în programe de licenţă şi masterat în sociologie şi asistenţă social. Proiectul se va derula în perioada mai 2014 - octombrie 2015, valoarea totală eligibilă a acestuia este 1.784.240 lei, din care contribuţia solicitantului 35.684,80 lei şi asistenţă financiară nerambursabilă solicitată 1.748.555,20 lei.

Echipa Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, la iniţiativa prof. univ. dr. Adrian Hatos, a depus în vara anului 2013 o cerere de finanţare către Programul Operaţional Sectoral – Dezvoltarea Resurselor Umane, pentru a beneficia de fonduri care să vină în sprijinul realizării obiectivului de dezvoltare curiculară a 5 programe de studio, două la nivel de licenţă şi trei la nivel de master.

Implicit, s-a urmărit creşterea relevanţei curriculei celor 5 programe de studiu în raport cu piaţa muncii, pornind de la analiza nevoilor existente.

“Proiectul de faţă se doreşte a fi o continuare a efortului continuu al Departamentului de Sociologie şi Asistenţă Socială al Universităţii din Oradea şi al departamentului de Pedagogie, Psihologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad, de ajustare a programelor educaţionale oferite studenţilor în vederea facilitării integrării acestora pe piaţa forţei de muncă după finalizarea studiilor. Solicitarea a fost aprobată în cadrul domeniului major de intervenţie ”Calitate în invăţământul superior”, primind un scor general de 88 de puncte, al doilea la nivel naţional pentru acest apel de proiecte”, a afirmat prof. univ. dr. Adrian Hatos, managerul proiectului.

Proiectul are ca obiective principale furnizarea de programe de studii mai bune pentru studenţi prin dezvoltarea curiculară a 5 programe , şi creşterea relevanţei curriculei acestora pentru piaţa muncii, fundamentată pe baza analizei de nevoi.Totodată, îşi propune crearea şi dezvoltarea reţelei SocioPlus – o interfaţă integrată de comunicare între actorii relevanţi pentru ajustarea permanentă a curriculelor programelor de studiu din domeniile implicate universităţi, mediu de afaceri, autorităţi publice, parteneri sociali,  dar şi promovarea inovării şi îmbunătăţirea capacităţii universităţilor de a susţine dezvoltarea managementului educaţional prin participarea la sesiuni de formare în domeniul managementului inovării şi prin implicarea actorilor relevanţi din cadrul universităţilor în activităţile de ajustare curriculară ale proiectului.

Dintre activităţile şi subactivităţile relevante se remarcă realizarea de studii ori analize în vederea ajustării programelor de studiu pentru corelarea cu piaţa muncii, identificarea actorilor de pe piaţa muncii relevanţi, prin desfăşurarea unei anchete şi a două activităţi de tip focus-grup cu scopul determinării potenţialilor beneficiari, analiza inserţiei pe piaţa muncii a tinerilor absolvenţi, sau  stabilirea relaţiei cu standardele ocupaţionale relevante pentru programele de studiu selectate, elaborarea unui "Ghid orientativ Sociologie şi Asistenţă Socială pe piaţa muncii" cu materii de studii propuse a fi ajustate ca formă, conţinut, bibliografie şi tehnici de predare sau noile materii transpuse în acest sistem şi efectele asteptate.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Universitatea din Oradea, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane  Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite