VIDEO Învăţătoare din Iaşi filmată în timp ce lovea doi elevi

VIDEO Învăţătoare din Iaşi filmată în timp ce lovea doi elevi

Momentul în care copilul este lovit de învăţătoare FOTO captură video

O învăţătoare de la o şcoală din Iaşi a fost filmată în timp ce lovea doi copii. Conducerea şcolii şi poliţia anchetează cazul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un incident deosebit de grav s-a petrecut miercuri, 3 mai, la Şcoala „Alexandru Vlahuţă” din Iaşi. Maria Cozma, învăţătoare la clasa a III-a B, a luat la bătaie doi elevi. Incidentul a fost filmat cu telefoanele mobile de elevii din clasă, iar una dintre mame l-a postat joi, 4 mai, pe grupul de Facebook „Eşti din Iaşi dacă Oficial”.

În imaginile surprinse de copii se vede cum învăţătoarea agresează verbal şi fizic doi elevi. Pe unul dintre elevi, cadrul didactic îl loveşte puternic cu pumnii în spate, în timp ce copilul plânge. Pe altul îl acuză că o îmbolnăveşte şi îl loveşte peste mână.

Joi, învăţătoarea fost confruntată cu imaginile filmate de elevi. Potrivit conducerii şcolii, cadrul didactic nu a comentat în niciun fel incidentul. Maria Cozma mai are un an până la pensionare şi nu a avut nicio reclamaţie până în prezent.

„Învăţătoarea a rămas fără cuvinte când a văzut imaginile. A muţit şi nu a comentat nimic. Din punctul meu de vedere, este un incident deosebit de grav, care nu poate fi tolerat într-o şcoală. Cadrul didactic avea alte metode să-i facă pe elevi să coopereze. Putea să ceară sprijinul profesorului consilier, putea să-mi ceară mie sprijinul, dar să nu apeleze la bătaie”, a precizat Mirela Marin, directorul Şcolii „Alexandru Vlahuţă” din Iaşi.

Conducerea şcolii a dispus începerea unei anchete în acest caz. O comisie de disciplină a fost înfiinţată pentru a stabili circumstanţele incidentului. Potrivit directorului, învăţătoarea riscă până la excluderea din învăţământ.

Profesorul Mirela Marin a mai adăugat că unul dintre elevii agresaţi a venit prin transfer la Şcoala „Alexandru Vlahuţă”, după ce copilul nu a mai fost tolerat într-o altă unitate de învăţământ. „Părinţii elevului s-au rugat să-l primim pentru că la şcoala pe care o frecventa avea probleme, nu se integra şi îi era greu”, a mai precizat cadrul didactic.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, imaginile filmate de elevi sunt deosebit de grave şi nu pot fi acceptate într-o unitate de învăţământ. „Momentan, ancheta este derulată de şcoala în care s-au petrecut evenimentele. Cadrul didactic riscă inclusiv excluderea din învăţământ. Violenţa nu poate fi acceptată în unităţile de învăţământ”, a arătat profesorul Sabina Manea, purtător de cuvânt al ISJ Iaşi.

 

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean s-a autosesizat în acest caz. „Nu am primit nicio reclamaţie în cauză, ci ne-am autosesizat. Poliţiştii de la secţia 1 efectuează cercetări în acest caz”, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi. 

 

citeste totul despre: