Preşedintele Curţii de Apel Iaşi şi alţi cinci judecători, chemaţi la DNA

Preşedintele Curţii de Apel Iaşi şi alţi cinci judecători, chemaţi la DNA

Cristina Văleanu, preşedinte al Curţii de Apel Iaşi (centru) Foto: www.iasiplus.ro

Cristina Văleanu, preşedintele Curţii de Apel Iaşi, şi alţi cinci magistraţi sunt cercetaţi într-un dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi. Judecătorii au fost chemaţi, săptămâna viitoare, la audieri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şase judecători de la Judecătorie, Tribunal şi Curtea de Apel Iaşi au fost chemaţi, săptămâna viitoare la DNA Iaşi pentru a da declaraţii într-un dosar în care sunt cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu.

Începând cu 17 septembrie, vor fi audiaţi judecătorii: - Cristina Văleanu- preşedinta Curţii de Apel Iaşi

-         Maria Samoil, din cadrul Tribunalului Iaşi

-         Georgiana Claudia Mocanu, din cadrul Judecătoriei Iaşi

-         Mirela Anton, din cadrul Tribunalului Iaşi

-         Adriana Carmen Stoienel, din cadrul Tribunalului Iaşi

-         Carmen Dascălu, din cadrul Tribunalului Iaşi

De asemenea, la DNA au fost chemate şi avocata Doina Stupariu şi notarul Iulia Păduraru.Procurorii DNA cercetează modul în care au fost soluţionate mai multe dosare intentate împotriva Oficiului de Cadastru şi Publicitatea Imobiliară.

Judecătoare date în judecată şi acuzate că sunt rău-platnice. Vezi ce sume li se impută!

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, mai mulţi ieşeni ar fi reuşit să-şi intabuleze terenuriloe cu ajutorul instanţelor de judecată, deşi nu ar fi avut actele tocmai în regulă. „Nu vă putem confirma aceste informaţii", a precizat procurorul Luminiţa Merişescu, purtătorul de cuvânt al DNA Iaşi.

Vânătoare de magistraţi

Radu Tărniceriu, fost Preşedinte al Tribunalului Iaşi, în prezent judecător militar, şi judecătoarele Manuela Ciopraga şi Monica Oana Lăcustă sunt cercetaţi într-un dosar al DNA pentru fapte de corupţie. Potrivit procurorilor, Tărniceriu şi-ar fi rugat colegele să dea o sentinţă favorabilă într-un dosar care avea ca miză 282 de hectare de teren la Gorban. În schimbul favorului, mai susţin procurorii, primarul din Gorban i-ar fi promis fostului preşedinte al Tribunalului o sumă de bani. Deşi dosarul este în lucru de peste un an procurororii DNA nu au dat încă o soluţie.

Scandal în justiţie. O judecătoare din Iaşi a fost suspendată din funcţie

De asemenea, la DNA au mai dat cu subsemnatul un judecător de la Curtea de Apel Iaşi, un procuror de al Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi şi mai mulţi notari. Aceştia au fost audiaţi în dosarul „escrocilor imobiliari". Mai multe persoane au intrat în atenţia anchetatorilor, în 2009. Potrivit procurorilor, reţeaua identifica terenuri situate în zonele rezidenţiale din municipiul Iaşi, aflate în proprietatea Consiliului Local Iaşi, dar care nu erau ocupate sau intabulate. Ulterior, falsificau actele de provenienţă ale acestora (contracte de vânzare-cumpărare autentificate la fostul Notariat de Stat, certificate de moştenitor, hotărâri judecătoreşti) şi le cumpărau aparent legal.

Judecătoarea care a primit mita în flori execută statul din închisoare pentru spor de stres

Magistrat trimis în judecată după ce a încheiat un contract cu un om de afaceri ieşean

În acest dosar apare şi numele lui Ciprian Vasiliu Cravelos, fiul Ricăi Vasiliu Cravelos, inspector-şef al Inspecţiei Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii.

Magistraţii Camelia Acrâşmăriţei şi Angela Ungureanu, de la Judecătoria Iaşi, sunt judecate pentru fapte de corupţie. De asemenea, Georgeta Buliga, fosta preşedinte a Curţii de Apel Iaşi a fost condamnată la patru ani şi şase luni de închisoare pentru că a primit 8.000 de euro mită ca să dea o sentinţă favorabilă într-un dosar. Judecătoarea a fost liberată condiţionat.

Judecătoare şpăgară, din nou acasă după un an şi jumătate de carceră

Iaşi: Avocaţii agasaţi de o judecătoare ca să-i împrumute bani (Interceptări)

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!
citeste totul despre: