Pelerinaj pedestru de 1.000 de km fără mâncare. „Dacă te gândeşti la foame, nu vei reuşi“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video / YouTube: Cezar Elisei
Captură video / YouTube: Cezar Elisei

Pelerinajul a început cu patru persoane, din care una a fost nevoită să renunţe, dar mai mulţi preoţi şi-au manifestat dorinţa de a se alătura, pe parcurs.

Patru persoane au plecat din Iaşi într-un pelerinaj pedestru, fără mâncare, dorindu-şi să parcurgă 1.000 de km, ţinând post, doar cu apă plată şi minerală. 

Unul dintre pelerini a fost nevoit să renunţe din cauza unor probleme de familie la sfertul traseului, însă ceilalţi trei îşi continuă drumul, ajungând în zona de munte, trecând de Vatra Dornei. 

„Cel mai important este la ce te gândeşti în timp ce mergi. Dacă nu ai nişte gânduri superioare condiţiei tale umane - adică dacă te gândeşti la durere, la foame, la sete, nu vei reuşi. Trebuie să treci peste durere. Dureri vei avea, sigur, dureri cum nu ai simţit niciodată. Orice probleme ai avea, nu poţi spune că nu mai poţi. 

Acum, spre exemplu, nu am mâncat de cinci zile şi am mers aproape 45 km pe zi. Dar dacă ţi-ar pune cineva un sac în spate? Dacă ar fi noapte? Deci, mulţumim lui Dumnezeu că putem merge. Bine că nu e război, bine că nu mergem desculţi”, a transmis Cezar Elisei, preşedintele Asociaţiei Postului Terapeutic, iniţiator al demersului. 

Pelerinii se îndreaptă spre Bistriţa, iar mai apoi spre Cluj, traseul fiind cel mai lung din lume ca distanţă şi ca timp, fără a consuma alimente. 

Părerea specialiştilor în nutriţie

Contact de reporterul „Adevărul“, specialistul Cosmin Andrei Mantale, acreditat şi licenţiat de Colegiul Medicilor sub titulatura de Nutriţionist şi Dietetician, a subliniat că pentru o astfel de experienţă nu ar trebui încercată la scară largă, mai ales de persoanele care au diferite afecţiuni. 

Însă, dacă cei care doresc să ţină un astfel de post, este important să se hidrateze şi să folosească săruri minerale. Pe de altă parte, contează foarte mult la durata postului să nu aibă mai mult de şapte zile. 

„Dacă sunt hidrataţi şi folosesc săruri minerale şi nu ar dura mai mult de şapte zile toată treaba asta cu efortul fără mâncare, este ok. Asta pentru că sunt în zona de fastind, unde pot sta de la o zi la şapte - maxim zece, în condiţiile în care ar trebui să se hidrateze şi să aibă mereu săruri de hidratare, magneziu şi calciu. Asta în condiţiile în care toţi sunt sănătoşi şi nu au afecţiuni. Dacă au afecţiuni, se schimbă total povestea şi nu ar trebui încercat”, explică nutriţionistul Cosmin Andrei Mantale. 

Vă recomandăm să citiţi şi:  

Metoda folosită de Rusia pentru a ascunde pierderile suferite în Ucraina. „Aduc mii de cadavre aici”. Ruşii, găsiţi cu bijuterii furate asupra lor VIDEO


Washington Post: SUA au decis să nu ofere Kievului informaţii despre conducerea militară a Rusiei şi ţinte din afara Ucrainei

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite