Metoda folosită de Rusia pentru a ascunde pierderile suferite în Ucraina. „Aduc mii de cadavre aici”. Ruşii, găsiţi cu bijuterii furate asupra lor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură video
FOTO Captură video

Rusia este acuzată că ascunde adevărul despre numărul soldaţilor morţi în războiul din Ucraina. Serviciul ucrainean de informaţii (SBU) a prezentat interceptarea unei convorbiri telefonice în care un soldat rus vorbeşte despre metodele de mascare a pierderilor.

SBU a prezentat pe reţelele sociale o convorbire despre care susţine că ar fi dialogul dintre un soldat rus aflat în Ucraina şi soţia sa. În cadrul acestui dialog, soldatul vorbeşte despre modul în care oficialii ruşi ascund adevărul despre morţii din război declarându-i dispăruţi.

„Nu e morgă, e un depozit. Este imens acest... câmp - un fel de câmp sau un depozit de deşeuri... Împrejmuit cu gard, păzit, nimeni nu are voie să intre. Şi, pe scurt, aduc mii (de cadavre - n.r.) aici. O grămadă de înălţimea unui om”, spune soldatul rus, potrivit înregistrării publicate de SBU.

Depozitul cu cadavre ar fi situat undeva în apropierea Doneţkului, iar cel interceptat mai povesteşte că cei care păzesc zona câştigă bani mulţi ajutând rudele soldaţilor morţi să le găsească trupurile, scrie Digi24.

Soldatul interceptat de SBU a aflat despre acest loc de la o cunoştinţă, care şi-a găsit fratele acolo, mai arată SBU. În interceptarea tradusă de un internaut pe Twitter, soldatul spune că aceasta este o metodă ca Rusia să mai ascundă din pierderile de vieţi omeneşti în Ucraina: îi declară dispăruţi.

Şi televiziunea Al-Jazeera a prezentat imagini cu un vagon frigorific plin cu cadavrele militarilor ruşi lăsaţi în urmă de camarazii lor. Imaginile au fost filmate în apropierea Kievului.

Reportajul prezintă mai mulţi saci albi cu cadavre, într-un vagon de tren, iar însemnele arată că este vorba de soldaţi ruşi. Potrivit Al-jazeera, asupra lor au fost găsite inclusiv bijuterii furate de la civili. 

„Era un paraşutist de la trupele de elită. Aceste bijuterii au fost găsite asupra lui, probabil furate de la civilii ucraineni”, se arată în materialul Al-Jazeera.

Un colonel din armata ucraineană a declarat pentru Al-Jazeera că Ucraina îi tratează pe soldaţii ruşi morţi mai bine decât îi tratează soldaţii ruşi pe civilii ucraineni. 

„Fiecare trup este o dovadă a crimelor de război. Dacă Rusia refuză să îi ia înapoi, Ucraina îi va îngropa pe cheltuiala sa proprie”, a declarat colonelul Volodimir Liamzin pentru Al-Jazeera.

Vă recomandăm şi:

Ucraina, dispusă să elibereze prizonieri de război ruşi pentru ucrainenii răniţi în Azovstal. Reacţia Rusiei

Rusia acuză Ucraina că a bombardat Belgorod şi raportează pentru prima dată victime

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite