Pelerinaj impresionant de Florii la Dunărea de Jos. ÎPS Casian Crăciun s-a rugat pentru pace şi refugiaţi FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Impresionant pelerinaj de Florii în Galaşi FOTO Cornelia Mazilu
Impresionant pelerinaj de Florii în Galaşi FOTO Cornelia Mazilu

Peste o mie de credincioşi şi un alai de preoţi au luat parte la procesiunea religioasă închinată sărbătorii Floriilor, la Galaţi. Cu icoane, flori şi ramuri de salcie în mâini, pelerinii au reprodus drumul lui Iisus Hristos către Ierusalim.

În Praznicul împărătesc al Floriilor, în municipiile Galaţi şi Brăila, Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-a desfăşurat tradiţionalul Pelerinaj de Florii, care aminteşte de momentul Intrării Mântuitorului Iisus Hristos în cetatea Ierusalimului.

La Galaţi, pelerinii au fost aşteptaţi la biserica ,,Vovidenia“, la ora 15.30. De la ora 16.00 coloana de pelerini a pornit în procesiune pe strada Domnească spre Catedrala Arhiepiscopală, unde au fost sfinţite ramurile de salcie, iar credincioşii participanţi au fost binecuvântaţi.

Pe esplanada Catedralei, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a sfinţit Icoana Intrării Domnului în Ierusalim şi a adresat o rugăciune, în contextul războiului din Ucraina, îndemnând la pace şi la ocrotire pentru refugiaţi.

„Dăruieşte, Doamne, ocrotire celor refugiaţi sau pribegi. Mângâiere celor înstrăinaţi şi întristaţi. Dăruieşte-ne nouă voinţa şi puterea de a ajuta din toata inima pe semenii noştri care suferă din cauza războiului. Fericiţi sunt făcătorii de pace că aceia fii lui Dumnezeu se vor chema. Învaţă-ne să căutăm dobândirea păcii inimii, a păcii între oameni şi între popoare”, a rostit ÎPS Casian Crăciun.

pelerinaj

Sursa Foto: Cornelia Mazilu 

În ultimii doi ani, din cauza pandemiei, pelerinajul de Florii nu s-a organizat. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Vasile Bănescu: „Datoria fiecăruia dintre noi este să ia foarte în serios boala şi să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor”

50 de copii nevoiaşi din Galaţi, „înfiaţi” de Parohia „Sf. Antonie cel Mare”. Ei primesc zilnic, acasă, cele necesare

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite