Doi îndrăgostiţi, internaţi în comă, la diferenţă de câteva ore. Partenerii au băut metanol dintr-o sticlă găsită la gunoi

Doi îndrăgostiţi, internaţi în comă, la diferenţă de câteva ore. Partenerii au băut metanol dintr-o sticlă găsită la gunoi

FOTO Arhivă

Doi parteneri din Iaşi s-au intoxicat cu metanol. Bărbatul şi femeia s-au intoxicat după ce au consumat conţinutul dintr-o sticlă aruncată la gunoi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doi concubini ieşeni au ajuns în comă la spital, la diferenţă de câteva ore, din cauza consumului de alcool toxic. Bărbatul şi femeia s-au intoxicat cu metanol după ce au băut un lichid dulceag pe care l-au găsit într-o sticlă aruncată la gunoi.Pacienţii sunt internaţi în stare gravă la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi şi la Spitalul „Dr. C.I. Parhon“ din Iaşi.

În ultima lună, opt ieşeni au ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ cu intoxicaţie cu alcool toxic. Dintre aceştia, cinci şi-au pierdut viaţa. Ultimele două victime sunt un bărbat şi o femeie care locuiau în Iaşi, pe Aleea Rozelor.

Femeia în vârstă de 50 de ani a ajuns în UPU în cursul nopţii de miercuri spre joi, cu o intoxicaţie severă cu alcool toxic. Victima a fost transportată la spital cu un echipaj de la SAJ Iaşi. Femeia a intrat în stop cardio-respirator, a fost resuscitată şi apoi a fost internată pe Secţia de Toxicologie, fiind supravegheată în ATI.

 

„Prognosticul în acest caz este rezervat. Femeia este în comă profundă, intubată şi ventilată mecanic“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

 

Rezultatul analizelor recoltate în UPU şi prelucrate la IML Iaşi au arătat că pacienta s-a intoxicat cu metanol. După câteva ore de la internarea pacientei, un al doilea apel la 112 cerea ajutor la aceeaşi adresă de unde a fost preluată prima victimă. Echipajul de intervenţie medicală care a mers la locul solicitării l-a preluat în stare gravă şi pe concubinul femeii, un bărbat de 48 de ani.

Bărbatul a ajuns în UPU în comă de gradul I şi a fost transferat la Spitalul „Dr. C.I. Parhon“ pentru dializă. Potrivit medicilor, starea bărbatului este mai puţin gravă decât a partenerei sale. „Am anunţat Poliţia şi am înţeles din primele informaţii că au băut din aceiaşi sticlă pe care au găsit-o la un tomberon. Au mai pus şi nişte suc peste lichidul pe care l-au găsit şi s-au intoxicat. Metanolul este un alcool toxic care are un gust dulceag, şi care este dăunător organismului“, a mai subliniat şefa UPU-SMURD.

Citeşte şi:

Ambulanţa şi SMURD-ul trec la raportarea cazurilor medicale pe tablete
 

citeste totul despre: