Cea mai mare pască făcută în România a avut 170 de kilograme şi diametrul de doi metri. Alte recorduri pascale româneşti
0România a reuşit să intre de-a lungul timpului în Cartea Recordurilor pentru diverse produse specifice sărbătorilor pascale, realizate la o scară mult mai mare.
Românii au reuşit să intre în Cartea Recordurilor şi în ceea ce priveşte sărbătorile pascale, după ce Călin Matieş, preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România a realizat cel mai mare cozonac din România, în anul 2016.
Pentru coacerea cozonaului, Călin Matieş a folosit 50 kg de făină, nucă, rahat şi miere, iar cozonacul, care într-un final a cântărit 80 de kg a stat la copt circa trei ore.
România a intrat în Cartea Recordurilor şi în ceea ce priveşte o pască uriaşă, care a fost realizată la Rădăuţi, în anul 2009, aceasta având 2,10 metri diametru, 10 cm înălţime şi 170 de kilograme. Românul care a copt pasca la Rădăuţi a folosit 300 de ouă, 45 kg de brânză şi 3 kg de stafide.
Tot în judeţul Suceava a fost realizat şi cel mai mare ou de paşte pictat. Acesta era din fibră de sticlă şi are 7,25 metri înălţime, având o greutate de 1,8 tone. După ce a stat o perioadă în centrul oraşului Suceava, oul a fost mutat la Muzeul Satului Bucovinean.
FOTO: ziare.com
Vă recomandăm să citiţi şi: