24.000 de pelerini s-au închinat deja la racla Cuvioasei Parascheva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au comunicat că până vineri, la ora 16.00, aproximativ 24.000 de pelerini veniţi din ţară sau din străinătate se închinaseră la racla Cuvioasei Parascheva.

Prelaţii nu au putut estima câte persoane se află însă la cozile din jurul catedralei Mitropolitane, aşteptând să se roage la racla Sfintei Parascheva.

La ora redactării acestei ştiri, pelerini din toate colţurile ţării veneau în continuare la Iaşi pentru a participa la Sărbătorile Iaşilor.

Ca şi anul trecut, Sfânta Liturghie, programată marţi, 14 octombrie, se va desfăşura în faţa Catedralei Mitropolitane, pe pietonalul Ştefan cel Mare.

Peste o mie de poliţişti şi jandarmi vor asigura ordinea publică pe străzile Iaşiului, în perioada 10-15 octombrie.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

În anii precedenţi, pelerinii veniţi la Iaşi din toate colţurile ţării au stat şi câte 12 ore la coadă pentru a ajunge să se închine la racla cu sfintele moaşte, cozile întinzându-se pe distanţe de câţiva kilometri.

Credincioşilor care vor sta noaptea la rând pentru a se închina la sfintele moaşte le vor fi oferite de către autorităţi, dar şi de către Mitropolie, ceai cald şi pachete cu mâncare.

Pe aceeaşi temă:

Politicienii s-au băgat din nou în faţă la moaştele Sfintei Parascheva. Un pelerin de rând aşteaptă 15 ore să ajungă la raclă

Parascheva, de la sfântă la afacerea BOR

Începe cel mai mare pelerinaj religios din ţară

Sărbătorile Iaşiului - program tras la indigo cu cel din 2012. Cât cheltuie Primăria pentru Pavel Bartoş, Smiley, Loredana, Mandinga şi Cargo

Sărbătorile Iaşului, desfiinţate de organizatorii de evenimente

Iaşi, oraşul de după dealuri

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite