Zeci de cupluri din Deva şi-au rezervat online căsătoriile pentru anul 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Deva a pus la dispoziţie localnicilor un serviciu online de programare a căsătoriilor. Sistemul funcţionează de circa două săptămâni iar până în prezent peste 40 de cupluri şi-au rezervat data căsătoriei.

Peste 40 de cupluri din Deva şi-au rezervat căsătoriile online pentru 2017, pe site-ul Primăriei Municipiului Deva, în cele două săptămâni de când funcţionează serviciul virtual de programare a căsătoriilor. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Publice Locale de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă Deva, interesul viitorilor miri pentru această modalitate de programare este în creştere.

„Conform aplicaţiei online, cele 40 de perechi şi-au rezervat căsătoriile pentru perioada ianuarie-octombrie 2017. Prima căsătorie programată online va fi oficiată sâmbătă, 7 ianuarie, la ora 14. Alte patru cupluri şi-au rezervat online căsătoria tot în prima lună a anului. Cele mai multe perechi au ales să se căsătorească în luna mai (20 la sută din total), urmând lunile iulie şi septembrie (câte şapte cupluri)”, a informat Primăria Deva. Potrivit aplicaţiei online, toate cuplurile care şi-au rezervat online căsătoria în luna mai au optat pentru aceeaşi zi - miercuri, 10 mai 2017. De asemenea, intervalele orare preferate de 80 dintre perechi pentru oficierea căsătoriei sunt 15-16 şi 17-18.

Aplicaţia „Programare căsătorii” este disponibilă pe site-ul Primăriei Deva, unde cei interesaţi  au la dispoziţie informaţii privind utilizarea aplicaţiei şi termenii şi condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească solicitanţii. În 2016, Compartimentul Stare Civilă Deva a încheiat 448 de acte de căsătorie numărul acestora fiind în creştere comparativ cu ultimii cinci ani, când au fost încheiate între 378 şi 440 de acte de căsătorie pe an.


Vă recomandăm şi:

Tradiţiile erotice bizare din trecutul românilor: fete măritate „cu gardul“, cearşaful înroşit prezentat întregului sat şi rolul naşului în viaţa sexuală a cuplului

O mulţime de obiceiuri ciudate legate de viaţa intimă au fost menţionate de-a lungul secolelor la români. Printre ele se numără tradiţia de nuntă a verificării virginităţii miresei, a implicării naşilor în viaţa intimă a tinerilor căsătoriţi, descântecele şi vrăjile de dragoste şi jocurile erotice.

Viaţa amoroasă a regelui Matia Corvin: două dintre soţii i-au murit la 15 ani, iar amanta i-a adus singurul fiu. De ce s-a căsătorit încă din copilărie

Matia Corvin a fost căsătorit de trei ori, însă niciuna dintre soţii nu i-a adus un moştenitor. În schimb, a făcut-o amanta Barbara. Două dintre consoartele lui au murit în jurul vârstei de 15 ani, Elisabeta de Cilli din cauza unei boli, iar Ecaterina de Podebrady, în urma unor complicaţii din timpul naşterii. Beatrice de Aragon, ultima soţie a regelui, a intrat în conflict cu acesta, refuzînd ca fiului său nelegitim să-l urmeze la tron.

Blestemul Zamfirei, domniţa de la Mănăstirea Prislop: trei căsnicii sfârşite tragic şi iubirea neîmplinită, cumpărată cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur

Mănăstirea Prislop, locul unde se află mormântul părintelui Arsenie Boca, poartă pecetea domniţei Zamfira, fiica voievodului muntean Moise, cea care a sprijinit ridicarea bisericii în a doua jumătate a secolului al XVI-lea. Povestea de viaţă a Zamfirei (Saphira) a fost tumultoasă: domniţa a fost căsătorită de trei ori, dar a sfârşit fără a-şi împlini dragostea vieţii.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite