VIDEO Castelul Corvinilor, scena de basm a Carnavalului medieval: mii de turişti au pătruns în lumea legendelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea Castelului Corvinilor a fost decorul potrivit pentru Urzeala Prinţului. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Curtea Castelului Corvinilor a fost decorul potrivit pentru Urzeala Prinţului. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

A început Carnavalul medieval la Castelul Corvinilor, iar miile de turişti care au vizitat sâmbătă cetatea din Hunedoara au fost invitaţi să afle cum trăiau oamenii în urmă cu câteva sute de ani. Seara de sâmbătă s-a încheiat cu o piesă de teatru în curtea castelului şi cu un spectacol de foc.

Un târg medieval a fost amenajat în curtea Castelului Corvinilor din Hunedoara, de sâmbătă, ziua deschiderii Carnavalului medieval. Turiştii au fost invitaţi să guste din măcărurile tadiţionale şi să afle, de la cavalerii şi domniţele care şi-au amplasat tabăra în faţa cetăţii, cum trăiau strămoşii noştri.

O paradă a costumelor medievale, pornită din Centrul istoric al Hunedoarei spre Castelul Corvinilor, a prefaţat spectacolul de teatru „Urzeala Prinţului”, care a avut loc, la lăsarea serii, în decorul de poveste al monumentul istoric.

„Astfel de evenimente au ca scop promovarea istoriei României, pentru că altfel este foarte greu să fii mândru de trecutul tău dacă nu îl cunoşti. Şi atunci prin ele se încearcă aducerea în faţa publicului a poveştilor, a istoriei sub forma unor poveşti, pentru a putea fi cunoscute şi de cei mai mici”, spune actorul Denis Ştefan, protagonist al piesei de teatru Urzeala Prinţului.

Prima zi a festivalului s-a încheiat cu un spectacol de foc, în Curtea husarilor.

„Continuăm tradiţia acestui carnaval, căruia vrem să îi dăm o mai mare amploare începând de anul viitor. Îi invităm pe toţi cei care iubesc istoria Corvinilor şi a Hunedoarei să vine la castel, pentru că vom avea manifestri în fiecare weekend”, spune primarul Dan Bobouţanu.

Şi duminică, evenimentele din cadrul Carnavalului Medieval vor continua la Castelul Corvinilor.

Carnaval Medieval în Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor - carnaval medieval

Carnaval medieval la Hunedoara


Vă recomandăm şi:

Ioan de Hunedoara, „atletul lui Hristos”. Zece lucruri mai puţin ştiute despre voievod. „Lumea nu a mai cunoscut vreodată un asemenea om”

Ioan de Hunedoara a fost una dintre cele mai importante personalităţi din istoria poporului român. A fost numit „atletul lui Hristos”, de Papa Calixt al III-lea, pentru modul în care armatele sale au apărat lumea creştină de invaziile otomanilor, iar adversarul său cel mai de temut, Mehmed al doilea Cuceritorul, a spus, la moartea voievodului, că „lumea nu a mai cunoscut, niciodată, un asemenea om”.

Zi istorică pentru Hunedoara: 570 de ani de la naşterea regelui Matia Corvin

Rege al Ungariei pentru mai mult de trei decenii Matia Corvin, fiul lui Ioan de Hunedoara, născut în 23 februarie 1443 la Cluj, este un simbol al Transilvaniei şi al Hunedoarei, în castelul şi-a petrecut copilăria.

Elisabeta Szilágyi a fost „doamna de fier” din umbra celor mai mari nume din istoria Hunedoarei

Una dintre cele mai importante femei din istoria Transilvaniei şi-a legat numele de domnia lui Ioan Corvin de Hunedoara, a cărui soţie a fost, şi a fiului său Matei Corvin, domnitor vreme de trei decenii pe tronul Ungariei.

FOTO Hunedoara anilor 1880 în imagini rare. Cum se mândreau austro-ungarii cu Uzinele de fier şi minele din Hunedoara

Angajaţii Castelului Corvinilor au făcut o descoperire impresionantă. Recent, în tmpul unui inventar realizat în arhivele muzeului, au dat peste un album de fotografii vechi, de la sfârşitul XIX, în care sunt prezentate Uzinele de fier ale Hunedoarei şi minele din împrejurimi. Albumul a fost publicat la Expoziţia Universală din 1889 de la Paris, ca o imagine a celor mai importante realizări industriale ale Imperiului Austro-Ungar.

„Adevăratul castel al lui Dracula”. Cum a schimbat reportajul celebrei Aline Mosby istoria castelului din Hunedoara

Castelul în care „a trăit şi a păcătuit” Dracula se află în Hunedoara, scria în 1969 o celebră jurnalistă din Statele Unite ale Americii, Aline Mosby. Ea a fost cea care a pornit pe urmele personajului însetat de sânge din romanul lui Bram Stoker şi, cu peste cinci decenii în urmă, a descoperit că locul unde el trăise nu a fost Bran, ci Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite