VIDEO Castelul Corvinilor, loc de concert pentru Orchestra de tineret din Haga. Artiştii olandezi i-au încântat pe turişti

Orchestra pentru tineret din Haga, la Castelul Corvinilor

Orchestra simfonică pentru tineret din Haga a concertat la Castelul Corvinilor. Sute de hunedoreni au asistat la evenimentul care a adus în faţa publicului aproape 90 de artişti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Castelul Corvinilor a găzduit un eveniment neobişnuit pentru Hunedoara.

Luni seara, timp de peste o oră, aproape 90 de artişti olandezi ai Orchestrei simfonice pentru tineret din Haga au concertat în curtea exterioară a monumentului istoric, în faţa unui public de aproximativ 300 de hunedoreni şi turişti. Membrii orchestrei simfonice au ajuns în Hunedoara într-un turneu prin Transilvania.

Au dorit să susţină un spectacol aici, încântaţi de Castelul Corvinilor şi cu ocazia festivalului de operă „Hunedoara lirică”.

Evenimentul a fost gratuit, iar intrarea a fost liberă. Orchestra simfonică pentru tineret din Haga este cea mai veche orchestră pentru tineret din lume, fiind înfiinţată în 1923.

Artiştii săi au ajuns pentru prima dată în Hunedoara şi le-au oferit localnicilor un repertoriu bogat, care a cuprins şi Rapsodia Română, de George Enescu, dar şi teme inspirate din folclorul românesc şi basarabean.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Castelul Corvinilor a fost acoperit de cel mai mare tricolor din Hunedoara

Un tricolor de aproape 200 de metri pătraţi a acoperit, de Ziua Drapelului României, Turnul nou de poartă al Castelului Corvinilor. Turiştii care au vizitat monumentul istoric au fost invitaţi să celebreze momentul festiv alături de hunedoreni.

Super-afaceri la Castelul Corvinilor: parc de aventură, hotel şi restaurant de lux lângă cetatea cu sute de mii de turişti

Un parc de aventură întins pe cinci hectare este construit în imediata vecinătate a Castelului Corvinilor. Investiţia se adaugă altor afaceri dezvoltate în prezent în zonă, un restaurant şi un hotel de lux, dar şi alte investiţii mai mici, bazate pe numărul de vizitatori al monumentului: peste 100.000 numai în acest an.

Mărturia lordului englez din Hunedoara anilor 1830: fermecat de o tânără ţigancă şi uimit de zestrea dacică a românilor

Mărturii rare despre Hunedoara anilor 1830 au fost păstrate în jurnalul de călătorie al primului englez care a vizitat orăşelul în secolul al XIX-lea. John Paget a rămas fascinat de castel, dar şi de o tânără ţigancă întâlnită în Hunedoara.

 

citeste totul despre: