VIDEO Şoseaua „înghiţită” de vegetaţie a ajuns pericol pentru şoferi. Ce riscuri sunt pe drumul din Ţinutul Pădurenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile nu au reuşit să rezolve până în prezent problemele apărute pe drumul judeţean Hunedoara – Govăjdia, o şosea pe cât de spectaculoasă pe atât de periculoasă pentru şoferi din cauza gropilor şi denivelărilor, dar mai ales a vegetaţiei luxuriante de pe marginile ei.

Drumul Judeţean 687 E leagă municipiul Hunedoara de Ţinutul Pădurenilor, prin Teliucu Superior, Crăciuneasa, Govăjdia şi Lelese, iar în prezent se numără printre cele cele mai degradate şosele ale Hunedoarei.

Tronsonul de circa 20 de kilometri prezintă riscuri pentru şoferi, susţin localnicii din Govăjdie, în mai multe porţiuni, din cauza vegetaţiei luxuriante crescută pe marginile sale.

Desişul s-a extins peste şosea şi a redus atât atât lăţimea acesteia, cât şi vizibilitatea.

„În unele locuri, atunci când întâlnim camioane de lemne care vin din sens opus, trebuie să oprim maşinile şi apoi să dăm înapoi, pentru a le face loc, din cauza tufelor de pe margine. Au avut loc mai multe accidente uşoare aici în ultimii ani, iar mulţi şoferi au fost nevoiţi să îşi zgârie maşinile, în vegetaţia abundentă”, spune Nicolae, un localnic din Hunedoara, care circulă des pe această şosea.

image

Drumul spre Govăjdia

image

Una dintre atracţiile zonei este furnalul de la Govâjdia, monument istoric ocolit de turişti şi din cauza stării şoselei, susţin sătenii. Până la furnal, drumul judeţean este asfaltat, însă apoi şoseaua este continuată de un drum de pământ îngust, acoperit cu pietriş, care îi duce pe călători spre comuna Lelese.

În prezent, singurele lucrări care au loc pe drumul judeţean 687 E sunt, potrivit Consiliului Judeţean Hunedoara, lucrări de întreţinere a şoselei, despre care reprezentanii Cosiliului Judeţean spun că este îmbătrânită şi degradată, având nevoie de proiecte ample de modernizare. Şi anul trecut, localnicii au semnalat aceleaşi probleme pe drumul judeţean, însă susţin că nu au primit răspunsuri de la autorităţi.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Probleme grave reclamate pe un lot al autostrăzii Lugoj - Deva: „E o chestiune de timp până când versantul va cădea“

O asociaţie care monitorizează marile proiecte de infrastructură atrage atenţia asupra mai multor probleme pe şantierul Lotului IV al Autostrăzii Lugoj – Deva şi susţine că există pericolul alunecării unei cariere de bazalt, care poate duce la devastarea noii autostrăzi. Lucrările sunt în parametri normali, informa, recent, ministrul Transporturilor.

Dezastrul furnalului de fontă, unic în Europa. Cum se ruinează monumentul istoric vechi de două secole

Clădirea monument istoric a Furnalului de la Govăjida oferă vizitatorilor o privelişte dezolantă. Acoperişul ei este devastat în mare parte, iar tencuiala şi multe dintre cărămizi s-au desprins din ziduri. Furnalul legendar, unul dintre cele mai vechi din Europa care încă nu au fost demolate, are nevoie urgentă de reparaţii.

Povestea neştiută a Uzinelor de fier. Un oraş întreg a făcut sacrificii pentru construirea lor în Hunedoara

Hunedoara s-a transformat într-un oraş modern pentru vremea sa şi important pentru Transilvania în anul 1884. Atunci au fost înfiinţate Uzinele de fier, linia de cale ferată Hunedoara – Simeria, iar Castelul Corvinilor trecea prin cel mai mare proces de restaurare din istoria sa. Povestea Uzinelor de fier este fascinantă şi arată cum s-a mobilizat comunitatea pentru construcţia lor.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite