Video VIDEO Şoseaua construită pe fonduri UE în Ţinutul Pădurenilor a fost devastată de viituri şi prăvăliri de pe versanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul spre Lunca Cernii. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Drumul spre Lunca Cernii. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Prima şosea modernă construită cu fonduri e la Uniunea Europeană în Ţinutul Pădurenilor a fost afectată în mai multe locuri de viituri, căderi de pietre şi alunecări de teren.

Şoseaua de 30 de kilometri Topliţa - Lunca Cernii - limita judeţului Hunedoara cu judeţul Caraş Severin a fost inaugurată în toamna anului 2013.

GALERIE FOTO

Drumul judeţean 687D a fost construit în perioada 2010 - 2013 cu fonduri de la Uniunea Europeană, traversează satele Topliţa, Hăşdău, Dăbâca, Lunca Cernii de Jos, Lunca Cernii de Sus şi apoi se opreşte în mijlocul unei păduri, la capătul judeţului Hunedoara.

lunca cernii foto daniel guta

S-a dovedit util pentru localnici şi pentru turiştii care îşi doresc să exploreze Ţinutul Pădurenilor, dar, deşi oamenii sperau ca drumul să fie completat cu un alt sector de circa 10 kilometri până în satul Rusca Montană (Caraş - Severin), autorităţile din judeţul vecin nu au mai continuat proiectul.

lunca cernii foto daniel guta

La aproape şase ani de la inaugurarea sa, şoseaua este afectată în mai multe locuri de furia naturii. Viiturile de pe râul Cerna au „muşcat” din terasament şi asfalt, alunecările de teren au acoperit-o parţial în unele locuri, iar căderile de pietre, prăvălite de pe versanţii abrupţi încă mai reprezintă pericole pentru şoferi.

lunca cernii foto daniel guta

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Dezastrul defrişărilor în Ţinutul Pădurenilor se vede din satelit. Cum arată muntele lăsat fără pădure

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, imagini spectaculoase de pe ultimul kilometru din Lotul 3. Cum arată pasajele pentru urşi

VIDEO Cum arată noua şosea din Munţii Orăştiei. Drumul spectaculos la cetatea dacică Piatra Roşie e în şantier

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite