Sărbătoarea Învierii în imagini: sute de oameni au participat la ceremonia din Biserica Romano Catolică din Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sărbătoarea Învierii în Hunedoara. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Sărbătoarea Învierii în Hunedoara. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Procesiunea credincioşilor romano-catolici din municipiul Hunedoara a încheiat Slujba de Înviere la Biserica Romano Catolică. Sute de oameni au participat la ceremonialul religios şi s-au bucurat împreună de marea sărbătoare creştină.

Cu câteva zeci de minute înainte de miezul nopţii, străzile care înconjoară Biserica Romano Catolică Franciscană din Hunedoara au fost inundate de luminile purtate de credincioşii participanţi la procesiune.

Corul Bisericii Romano Catolice a cântat „Hristos a Înviat”, iar sutele de hunedoreni care au urmat procesiunea au vestit la rândul lor bucuria Învierii Domnului. Strada Revoluţiei, unde se află biserica, i-a întâmpinat pe oameni împodobită cu florile înmiresmate ale celor câteva zeci de piersici sălbatici, care au transformat-o într-un loc de poveste. Credincioşii au intrat în biserică, pentru a se ruga înainte de a se îndrepta la casele lor.

„La fel ca în fiecare din ultimii ani, atmosfera din Seara Învierii este una de mare bucurie. Este şi un eveniment care ne aduce împreună pe romano-catolici, o comunitate bine închegată în municipiul Hunedoara”, a spus Maria, una dintre hunedorencele participante la slujbă.

În Hunedoara sunt circa 2.000 de romano-catolici şi circa 2.000 de reformaţi.

În judeţ sunt, potrivit ultimelor date statistice oficiale, circa 25.000 de romano-catolici şi reformaţi.

Sărbătoarea Învierii - Biserica Romano - Catolică

Sărbătoarea Învierii - Biserica Romano - Catolică Franciscană

image

Procesiune de Sărbătoarea Învierii, în Hunedoara

Sărbătoarea Învierii - Biserica Romano - Catolică

Învierea - Biserica Romano-catolică Hunedoara

image

Vă recomandăm şi:

Locul de veci al călugărului Arsenie Boca, aproape necunoscut în anii '90. Cum s-a transformat radical Prislopul sărăcăcios

Veche de cinci secole, Mănăstirea Prislop, locul unde se află mormântul duhovnicului Arsenie Boca, nu a cunoscut în întreaga existenţă faima de care se bucură în prezent. Localnicii din satele învecinate mănăstirii profită din plin de soarta lăcaşului religios şi spun că este un loc binecuvântat. Şi acesta chiar dacă o prorocire atribuită lui Arsenie Boca spune că „Va lua ţara foc de la Prislop”.

De ce erau interzise slujbele în Biserica lui Matia Corvin din Hunedoara şi legătura cu ciudatul principe Rakoczi I

Cea mai veche biserică din municipiul Hunedoara poartă hramul Sfântului Nicolae, iar potrivit istoricilor datează din vremea regelui Matia Corvin, fiul lui Ioan de Hunedoara. Biserica ridicată în apropierea Castelului Corvinilor stârneşte controverse privind vechimea ei, dar şi datorită unor legende vechi.

Obiceiurile românilor din secolul al XIX-lea: „Abstinenţa este atât de aspră încât nu poţi cumpăra cu aur nicio cană de lapte“

În urmă cu un secol şi jumătate, James Oscar Noyes, un medic american în armata sultanului, vizita teritoriile României şi descria în amănunt viaţa locuitorilor lor. Cel mai mult l-au şocat ritualurile religioase pe care românii le îndeplineau cu stricteţe şi modul de viaţă al preoţilor de la sate.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite