Primăria Hunedoara face cumpărături: va achiziţiona o tribună pentru grădina Castelului Corvinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tribună de până la 2.500 de locuri va fi amenajată în grădina Castelului Corvinilor. Tribuna metalică va fi achiziţionată de primărie, pentru a fi folosită la spectacolele care vor avea loc la castel.

Administraţia locală din Hunedoara cumpără „mobilier” pentru Castelul Corvinilor.

Primăria Hunedoara intenţionează să achiziţioneze o tribună cu 1500 – 2500 de locuri, semi-fixă, care va fi amplasată în grădina monumentului istoric.

Tribuna metalică va schimba înfăţişarea arhaică a zonei monumentului istoric, dar îşi va dovedi utilitatea la viitoarele festivaluri care vor avea loc la castel.

La unltimele spectacole organizate în grădina Castelului Corvinilor, numărul spectatorilor a fost ridicat, iar locurile pentru aceştia au fost insuficiente.


Vă recomandăm şi:

Cetăţile dacice din jurul Sarmizegetusei Regia au fost lăsate pradă profanatorilor

Patru cetăţi dacice din patrimoniul UNESCO, aflate în împrejurimile celebrei Sarmizegetusa Regia, au rămas abandonate la mila profanatorilor şi a braconierilor. Ministerul Culturii s-a opus deocamdată demersurilor autorităţilor judeţene de a administra siturile, însă nici nu a luat alte măsuri pentru a proteja monumentele istorice.

FOTO Castelul Corvinilor aduce un milion de euro Hunedoarei

Castelul Corvinilor a ajuns în ultimul an un adevărat motor al economiei Hunedoarei, un municipiu afectat din plin de distrugerea industriei. Administraţia locală estimează încasări de un milion de euro în 2014, de pe urma celui mai vizitat monument istoric din judeţ.

FOTO Cele mai frumoase ilustrate retro cu oraşele şi staţiunile Hunedoarei. Imagini rare de vacanţă, în anii 1960

Judeţul Hunedoara a excelat dintotdeauna la capitolul atracţii turistice. Ca mărturii ale modului în care erau prezentate acestea, în anii 1960 şi 1970, stau o serie de ilustrate ce prezintă cele mai frumoase locuri din zona Hunedoarei.

Cum arăta industria din Hunedoara în 1966, când imaginea uzinelor a fost imprimată pe bancnota de 25 de lei

Aproape cinci decenii au trecut de la data în care imaginea combinatului din Hunedoara era aleasă pentru a reprezenta verso-ul bancnotei de 25 de lei. De atunci, aproape toate construcţiile înfăţişate pe bancnotă, ca una dintre realizările cu care se puteau mândri românii, au dispărut.

Hunedoara anilor 1950, văzută de spionii străini: relatări despre anti-comunişti, acte de sabotaj şi atacuri ale partizanilor

Printre cei peste 10.000 de oameni care lucrau în anii 1950 în combinatul din Hunedoara şi în fabricile din împrejurimile acestuia s-au infiltrat şi informatori ai unor servicii străine, potrivit unor documente păstrate până în prezent.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite