Operaţiunile de căutare a celor doi alpinişti daţi dispăruţi în Retezat au fost reluate pe două trasee montane

Operaţiunile de căutare a celor doi alpinişti daţi dispăruţi în Retezat au fost reluate pe două trasee montane

FOTO: ARHIVĂ. Jandarmeria Română.

Trei echipe de jandarmi montani şi salvamontişti au reluat căutările celor doi turişti daţi dispăruţi, de duminică dimineaţa, în Masivul Retezat, după ce vremea aprigă a împiedicat, în cursul după-amiezii de duminică acţiunile pe munte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Operaţiunile de căutare a celor doi alpinişti daţi dispăruţi, de duminică dimineaţă, în Masivul Retezat, au fost reluate. Peste 20 de jandarmi montani şi salvamontişti participă la misiunea de pe munte, potrivit maiorului Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.

„Sunt trei echipe care acţionează pe două trasee. Două echipe întreprind căutări pe traseul Genţiana – Vârful Bucura, iar o altă pe traseul Vârful Buta – Bucura”, a declarat Nicolae Răducu.

Cei doi alpinişti daţi dispăruţi aveau un telefon mobil la ei, dar în zona în care ar fi dispărut nu exsită semnal de telefonie, a completat reprezentantul IJJ Hunedoara.  

Duminică dimineaţa, o echipă mixtă alcătuită din şapte salvamontişti şi nouă jandarmi s-a deplasat pe traseul dintre cabana Genţiana şi Vârful Bucura, în Masivul Retezat, acolo unde se presupune că doi turişti care intenţionau să facă escaladă au dispărut. Cei doi turişti căutaţi au între 30 şi 40 ani, sunt din municipiul Craiova şi au venit alături de alţi prieteni în Retezat, fiind cazaţi la cabana Genţiana. Din cauza vremii extrem de dificile cu viscol şi vizibilitate redusă sub 10 metri,duminică după-amiaza, căutările au fost suspendate, jandarmii au revenit de pe traseele montane la cabana Genţiana, iar echipa Salvamont Hunedoara s-a regrupat la cabana Pietrele.

Pentru găsirea turiştilor, duminică a fost solicitat sprijin aerian la Inspectoratul General de Aviaţie al MAI.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Raiul caprelor negre în imagini de poveste. Cele mai prietenoase animale care cutreieră Ţinutul Momârlanilor

O pereche de capre negre a devenit atracţia principală a Cheilor Jieţului, locul din Ţinutul Momârlanilor unde animalele sălbatice par să nu se teamă de prezenţa localnicilor. Un hunedorean a reuşit să se aproprie la doar câţiva metri de caprele negre care scormoneau zăpada, în căutarea mâncării.

Trei căprioare care trebuiau aduse la Zoo Hunedoara au ajuns în ceaun. Un angajat al grădinii este anchetat penal

O femeie din Rapoltu Mare a reclamat la Poliţie că a fost înşelată de un angajat al Grădinii Zoologice din Hunedoara. Tânăra de 31 de ani i-a predat acestuia doi căpriori, pe care bărbatul i-a promis că îi va aduce la Zoo, însă animalele au fost sacrificate şi preparate. La fel s-a procedat şi cu o altă căprioară.

Bella, vulpea care se crede câine şi îi păzeşte pe turişti în Retezat. Imagini inedite din zona Lacului Bucura

Turiştii care ajung în zona Lacului Bucura din Masivul Retezat au toate şansele să întâlnească o vulpe mai puţin obişnuită. De peste doi ani, Bella îi întâmpină pe călătorii care îşi aşază tabăra pe malul lacului şi le arată prietenia în speranţa că va fi recompensată cu mâncare.

Locurile de vis unde animalele sălbatice umblă prin curţile localnicilor. Cum arată iarna în Ţinutul Momârlanilor

Locuitorii satelor de momârlani din vecinătatea  Petrilei trăiesc printre animalele sălbatice. În aşezările de munte, înconjurate de peisaje impresionante, odată cu venirea iernii, cerbii, caprele negre, urşii şi lupii se apropie fără teamă de casele oamenilor.

citeste totul despre: