Modernizarea şoselei Deva - Brad a trimis în izolare zeci de familii. Cum a explicat CNADNR deranjul creat de drumari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Localnicii din mai multe sate ale Hunedoarei nu mai pot ieşi cu maşinile din curţi, ep DN 76. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Localnicii din mai multe sate ale Hunedoarei nu mai pot ieşi cu maşinile din curţi, ep DN 76. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi-a cerut scuze şi a adus lămuriri cu privire la situaţia a zeci de familii din Şoimuş şi Vălişoara care nu au mai putut ieşi cu maşinile din gospodării, pe durata amenajării rigolelor de pe marginea DN 76 Deva – Brad – Oradea.

Zeci de familii din comunele Şoimuş şi Vălişoara au fost nevoite să suporte disconfortul creat de drumarii care s-au ocupat de reabilitarea şoselei Deva – Brad – Oradea.

În ultimele săptămâni, pe marginea DN 76 Deva – Brad, muncitorii au lucrat la construirea unor rigole, în localităţile traversate de drumul naţional, iar şanţurile au blocat accesul maşinilor în curţile oamenilor.

Alţi localnici din satele hunedorene traversate de DN 76 s-au plâns că au întâmpinat greutăţi la ieşirea din gospodării, din cauza gropilor şi a şanţurilor. Lucările de construcţii vor continua şi în săptămânile următoare, astfel că oamenii vor mai trebui să suporte deranjul provocat de constructori.

„Aceste rigole betonate nu vor rămâne la actualul nivel de înălţime, lucrarea aflându-se în prezent în desfăşurare, iar acesta este doar un stadiu intermediar al lucrării de reabilitare”, a comunicat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

deva brad sosea

CNADNR şi-a cerut scuze
Compania a precizat că în perioada lucrărilor, constructorul SC Selina SRL va fi obligat să asigure intervenţia operativă cu utilaje la solicitarea autorităţilor locale sau a cetăţenilor, în caz de urgenţe medicale, incendii, precum şi alte situaţii de urgenţă care pot apărea la proprietăţile situate pe sectoarele de drum afectate de lucrarea de reabilitare. Constructorul, proiectanţii şi consultanţii proiectului de modernizare al DN 76 Deva – Brad au primit penalităţi, în urma situaţiei constatată de CNADNR.

“Compania Naţională de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din România îsi cere scuze pentru disconfortul creat în aceasta zonă precum si în altele afectate de lucrări de reabilitate si modernizare, si îi asigură pe cetăţenii din aceste zone că va întreprinde tot ceea ce este necesar pentru minimizarea efectelor neplăcute ale unui santier de lucrări publice”, au informat reprezentanţii CNADNR.

deva brad sosea

În luna decembrie a anului 2013, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a transmis Comisiei Europene cererea de finanţare a proiectului estimat la peste 200 de milioane de euro. Obiectivul principal al proiectului constă, potrivit CNADNR, "în supervizarea şi execuţia unor lucrări de reabilitare a unui drum naţional în zona de vest a României, în lungime de 171,6 kilometri şi reabilitarea a 44 de poduri si pasaje care să permită transportul de mărfuri şi pasageri".

dn 76

După finalizarea lucrărilor de reabilitare a şoselei Deva – Brad – Oradea, programată pentru vara anului viitor, situaţia DN76 se va îmbunătăţi considerabil, potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din România.

Platforma drumului va fi lărgită cu aproximativ un metru şi jumătate, pe unele porţiuni va fi introdusă banda a treia de circulaţie, traseul va fi corectat în zonele cu curbe periculoase, pentru a spori vizibilitatea pe care o au şoferii, iar suprafaţa de rulaj va fi îmbunătăţită.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Cum a ajuns şoseaua Hunedoara – Caraş Severin să se oprească în pădure          

Un drum construit pe fonduri de la Uniunea Europeană se opreşte într-o pădure, la ieşirea din judeţul Hunedoara spre Caraş-Severin. Deşi a fost considerat o investiţie strategică menită să îi scoată din izolare pe localnicii care trăiesc în satele de munte din cele două judeţe, în Caraş-Severin nimeni nu a fost interesat de el.

Proiectul autostrăzii A1 e reclamat de CJ şi primăriile Deva şi Hunedoara. Motivul: cele două oraşe sunt izolate economic       

Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Deva şi Primăria Hunedoara solicită prim-ministrului, mai multor ministere şi parlamentarilor să găsească soluţia realizării unei intrări pe autostrada A1, din zona Hunedoarei şi Devei, altfel cele două municipii riscă să rămână izolate economic.

VIDEO Autostrada Deva – Ilia a intrat în şantier. Zeci de utilaje lucrează pe primii kilometri ai viitorului tronson al A1      

Al patrulea tronson al autostrăzii Lugoj – Deva se va întinde pe 22,1 kilometri, între Ilia şi Şoimuş (Deva). Lucrările la viitoarea autostradă au început cu decopertarea terenurilor pe care va fi construit terasamentul.

Autostrada şi drumurile modernizate au redus numărul tragediilor rutiere      

Numărul tragediilor înregistrate pe şoselele din judeţul Hunedoara a scăzut simţitor în 2013, faţă de anii precedenţi, potrivit Serviciului Poliţiei Rutiere Hunedoara. Motivul principal este infrastructura rutieră, modernizată în ultimii ani.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite