Fostul primar Ovidiu Hada a cerut eliberarea condiţionată, după aproape trei ani petrecuţi în închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Hada, în vremea în care era primar al Hunedoarei.
Ovidiu Hada, în vremea în care era primar al Hunedoarei.

Ovidiu Hada, fostul primar al municipiului Hunedoara din perioada 2008 – 2012, a ajuns în faţa instanţei, care va decide asupra cererii de eliberare condiţionată. Ovidiu Hada ispăşeşte o condamnare de cinci ani de închisoare pentru infracţiuni de corupţie.

Judecătoria Aiud va decide soarta fostului primar al Hunedoarei, Ovidiu Hada, care a depus o cerere de eliberare condiţionată. O soluţie în dosar este aşteptată în 12 august, dată la care magistraţii au amânat procesul, „pentru prezentarea în instanţă a procurorului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, legea de aplicare a Codului de procedură penală prevăzând că în prezeta cauză competenţa procurorului este cea a procurorului din cadrul DNA”.

Ovidiu Hada se află în închisoare din luna octombrie a anului 2013. Fostul primar ispăşeşte o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru infracţiuni de corupţie, într-un dosar în care au mai fost condamnaţi fostul viceprimar al Hunedoarei, Robert Dan, la trei ani de închisoare, fosta şefă de la Achiziţii, Daniela Căpâlnă, la trei ani de închisoare şi un fost apropiat al lui Hada, Ioan Ţiplea, la cinci ani de închisoare.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 2009 Primăria Hunedoara a încheiat cinci contracte de achiziţii publice şi consultanţă cu firme private controlate de Ioan Ţiplea, un funcţionar angajat în 2009 la primărie. Contractele în valoare totală de 40.000 de euro au fost atribuite illegal firmelor acestuia de către foştii edili, acuzaţi ulterior de abuz în serviciu şi complicitate la infracţiunea de conflict de interese.

„Înţelegerea dintre inculpaţi a avut la bază atât un interes financiar cât şi relaţiile personale dintre primar, viceprimar şi Ţiplea Ioan. Firma beneficiară a contractelor nu avea personal specializat angajat pentru efectuarea de consultanţă tehnică şi economică şi nici nu deţinea utilaje pentru închiriere”, informa Direcţia Naţională Anticorupţie. Achiziţiile publice au fost efectuate sub controlul direct al inculpaţilor Hada Ovidiu şi Robert Dan, care aprobau referatele, notele justificative şi comenzile adresate firmelor controlate de inculpatul Ţiplea Ioan, împreună cu inculpata Căpâlnă Daniela în calitate de şef serviciu buget, finanţe, contabilitate, având calitatea de calitate de conducător al compartimentului financiar contabil, mai arăta DNA.

Contracte de consultanţă ilegale
Deşi proaspăt angajat în cadrul Primăriei Hunedoara Ioan Ţiplea a dobândit şi calitatea de coordonator al compartimentului intern specializat în achiziţii publice, compartiment aflat în subordinea directă a primarului conform organigramei, deşi nu exista în organigramă această funcţie, astfel cum rezultă atât din declaraţiile colegelor de compartiment, susţineau procurorii.

DNA susţine că au fost achitate ilegal servicii de consultanţă privind elaborarea planului integrat de dezvoltare urbană din municipiul Hunedoara, servicii de consultanţă privind elaborarea proiectului „Reabilitare şi modernizare reţea stradală din Hunedoara”, închirierea unui utilaj, servicii de consultanţă pentru „Studiul de oportunitate pentru delegare prin concesiune a gestiunii publice de administrare a parcărilor publice cu plata din municipiul Hunedoara”, servicii de consultanţă privind elaborarea documentelor necesare cererii de finanţare pentru proiectul „Reabilitare DJ 687: Sântuhalm – Hunedoara”.

Între timp, Tribunalul Hunedoara va decide dacă Primăria Hunedoara îl va putea executa silit pe fostul primar, pentru suma de 171.212 lei, considerată prejudiciu în dosarul în care Ovidiu Hada şi fostul viceprimar Robert Dan, precum şi ceilalţi doi foşti angajaţi ai primăriei au fost condamnaţi. Ovidiu Hada a susţinut tot timpul că este nevinovat.


Vă recomandăm şi:

Secretul înfiorător al celor mai odioşi ucigaşi de copii: au batjocorit un elev de 6 ani şi i-au ascuns cadavrul două luni, dar o copilă le-a scăpat miraculos

Doi criminali speră să scape din închisoare după violarea şi uciderea unui copil de 6 ani. Victima a fost sugrumată, iar cadavrul i-a fost ascuns în albia unui râu. Totul a fost dezvăluit după ce unul dintre ucigaşi a mai violat o copilă, de 7 ani, şi a sugrumat-o cu o curea, aruncând-o apoi într-un bazin. Fata a supravieţuit miraculos.

Cererea şocantă a ucigaşului condamnat la 27 de ani de închisoare după violarea şi asasinarea unei femei. De ce vrea tânărul deshumarea cadavrului

David Andronic, tânărul condamnat la 27 de ani de închisoare pentru violarea şi uciderea unei femei, într-un lan de porumb, a cerut în instanţă deshumarea cadavrului. El susţine că nu este vinovat de crimă şi poate demonstra acest lucru, la trei ani după comiterea ei.

Planul secret al uciderii elevei de 17 ani al cărei cadavru a fost tranşat şi aruncat în Mureş. Cum a procedat Aurel Enea, criminalul sadic care a negat totul

Detalii înfiorătoare ies la iveală la aproape un deceniu de la uciderea unei adolescente de 17 ani, din Petroşani, al cărui cadavru a fost tranşat şi ascuns şi din care doar câteva bucăţi au mai fost găsite. Planul secret al crimei, conceput de Aurel Enea, arată cum a premeditat acesta tragedia, crezând că va reuşi să ascundă toate urmele.

Detaliile crimei înfiorătoare comise de trei adolescenţi: femeia batjocorită şi ucisă în centrul Devei a implorat în faţa camerelor video după ajutor

Trei adolescenţi vor face între 10 ani şi 15 ani de închisoare, după ce în luna august a anului trecut au violat şi au ucis în bătaie, în centrul Devei, o femeie fără adăpost. Minorii au supus victima unor chinuri îngrozitoare, iar scenele cumplite au fost înregistrate, minute în şir, de camerele de supraveghere din centrul Devei. În ci

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite