Festivalurile de la începutul lunii mai vor costa în Hunedoara peste 300.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei evenimente importante vor avea loc la începutul lunii mai în municipiul Hunedoara: Târgul european al castelelor, Zilele maghiare şi Festivalul tineretului. Sărbătorile în aer liber vor avea un buget total de peste 300.000 de lei.

Administraţia locală din Hunedoara va finanţa cu peste 300.000 de lei cele trei evenimente programate în perioada 1 – 3 mai în municipiul Hunedoara.

Aproape 200.000 de lei au fost alocaţi de Consiliul Local Hunedoara ca buget pentru desfăşurarea primei ediţii a Târgului European al Castelelor, la care vor îşi vor prezenta oferta peste 20 de castele şi muzee din ţară şi din Occident.

Festivalul Tineretului va avea loc în aceeaşi perioadă în centrul civic al municipiului. Pentru organizarea şi desfăşurarea evenimentului, Conisliul Local Hunedoara a aprobat un buget de 100.000 de lei.

Astăzi, Consiliul Local Hunedoara a aprobat finanţarea cu 12.000 de lei pentru desfăşurarea evenimentului „Zilele Maghiare din Judeţul Hunedoara”, în perioada 1 mai – 10 mai 2015.


Vă recomandăm şi:

Imaginile rare ale unei vizite regale în Hunedoara interbelică. Regele Carol al II-lea şi fiul Mihai, la Castelul Corvinilor şi la Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Regele Carol al doilea şi fiul său Mihai, cel care avea să îi urmeze la tron, au vizitat Hunedoara în toamna anului 1934. Castelul Corvinilor şi Ulpia Traiana Sarmizegetuza au fost locurile de interes pentru familia regală, întâmpinată de un număr impresionant de localnici.

Românii, strigoii şi credinţele macabre: cei cu spirit necurat erau decapitaţi, cadavrele se ardeau, iar inimile erau sfârtecate şi opărite cu vin

Credinţele populare în puterea strigoilor au transformat lumea satului, până în deceniile trecute, într-o imensă scenă în care se petreceau lucruri inimaginabile. Cadavrele celor bănuiţi că după moarte deveneau spirite necurate erau tăiate în bucăţi, arse până la scrum sau opărite cu vin, arăta etnologul Tudor Pamfile, în volumul Mitologie românească. Duşmani şi prieteni ai omului, publicat în 1915.

Petru Groza şi blestemele care l-au urmărit în dragoste. De ce a fost părăsit în ziua nunţii şi cum i-a refuzat o altă domniţă cererea în căsătorie

Petru Groza a fost un personaj istoric important din Româna secolului XX. Omul politic din Deva care a ajuns în fruntea primului guvern comunist de la 1946 a avut o viaţă personală tumultoasă. Logodna cu prima sa iubire i-a fost refuzată, iar spiritul său aventuros din tinereţe i-au transformat ziua nunţii într-un eşec total. Câteva dintre aventurile amoroase ale „burghezului roşu” au fost povestite în volumul său de memorii.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite