Expoziţie dedicată restaurării obiectelor de patrimoniu inaugurată la Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţia poate fi vizitată la muzeul din Deva. FOTO: Daniel Guţă.
Expoziţia poate fi vizitată la muzeul din Deva. FOTO: Daniel Guţă.

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva a deschis astăzi expoziţia „Din pământ în vitrină”, dedicată artefactelor restaurate de specialiştii muzeului devean, după ce au fost descoperite pe şantierele arheologice.

Turiştii care vizitează Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva au, începând de astăzi, posibilitatea să vadă pe viu cum au fost restaurate piesele de patrimoniu, descoperite de arehologi pe şantierele în care au avut loc săpături arheologice. În cadrul expoziţiei „Din pământ în vitrină”, publicul va avea ocazia să vadă o parte din rezultatele arheologilor şi specialiştilor de la secţia Restaurare din cadrul muzeului.

“Expoziţia prezintă diferitele etape de restaurare ale unor artefacte provenind din diferite epoci şi realizate din diverse materiale, descoperite prin cercetare arheologică şi restaurate în laboratoarele de specialitate ale MCDR. De asemenea, reuneşte imagini, planuri, reconstituiri şi texte explicative care vor însoţi obiectele din ceramică, fier, bronz, argint, os sau piatră”, a informat Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.

Vizitatoriii au posibilitatea de a vedea şi alte expozţii ale muzeului devean, cea mai interesantă dintre ele fiind a bijuteriilor şi artefactelor din aur şi argint descoperite în ultimele decenii în zona siturilor arheologice ale Hunedoarei.


Vă recomandăm şi:

FOTO Muzeele Hunedoarei au păstrat peste 20 de kilograme de aur. Unde se află cele mai frumoase exponate            Cele mai valoroase expoziţii din judeţul Hunedoara sunt prezentate în această perioadă la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva şi la Muzeul Aurului din Brad.

FOTO VIDEO Fierăria din Castelul Corvinilor a fost deschisă. Monumentul istoric se transformă într-un muzeu viu          Cel mai popular monument istoric al Hunedoarei, Castelul Corvinilor, se va transforma treptat într-un muzeu viu, în care vizitatorii vor putea încerca armurile medievale, se vor putea fotografia alături de personaje inspirate din secolele trecute, în costumaţiile acelor vremuri, şi vor avea posibilitatea să înveţe meşteşugurile uitate ale trecutului.

Rămăşiţele descoperite în curtea muzeului sunt oseminte umane, vechi de zeci de ani, şi oase ale unor animale             Medicii legişti au analizat oasemintele descoperite întâmplător în urmă cu o săptămână, pe un teren din faţa Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva şi au ajuns la concluzia că o parte din ele sunt oase umane, însă printre acestea s-au amestecat şi oasele unor animale.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite