Drama prin care trece o mamă cu şapte copii mici: munceşte cu ziua la vaci pentru a le oferi mâncare pruncilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gloria Petcu (38 de ani) are şapte copii, dintre care doi sunt suferinzi de boli grave, şi spune că a ajuns la capătul puterilor din cauza sărăciei. Femeia este asistent maternal pentru un copil cu handicap, şi este nevoită să muncească la vaci, cu ziua, pentru a-şi întreţine familia.

O mamă cu şapte copii, din satul Ponor (comuna Pui), susţine că va intra în greva foamei, de disperare. Gloria Petcu este asistent maternal pentru unul dintre copiii ei, însă în ultimele trei luni, spune ea, nu a mai primit salariul lunar de circa şapte milioane. Primăria Pui nu are deocamdată fonduri pentru plata acestor salarii.

„Am ajuns într-o situaţie disperată. Am şapte copii, cu vârste între 4 şi 13 ani, iar cei mici, de patru ani, sunt gemeni. Doi dintre copii sunt cu handicap, iar pentru îngrijirea unuia dintre ei primesc salariu de asistent maternal. Am avut nevoie de bani pentru că în data de 28 noiembrie am fost programată pentru a-mi putea duce fetiţa la a doua operaţie, să poată merge singură pe picioarele ei. Nu am avut aceşti bani.

Atât eu, cât şi soţul meu am lucrat cu ziua, iarna, pentru câte 25 de lei, pentru a putea avea grijă de copii, dar sunt zile în care ne temem că nu avem ce le pune pe masă şi nu avem cu ce să ne încălzim. Oamenii din comună ne-au mai ajutat cu lemne. Pe copii îi trimitem de dimineaţa la şcoală, iar după-amiază, când se întorc acasă, ei nu găsesc locuinţa încălzită nu găsesc mâncare caldă, pentru că eu şi soţul meu suntem plecaţi la muncă în sat”, a povestit, pentru adevarul.ro, Gloria Petcu, decisă să intre în greva foamei, din cauza sărăciei în care se zbate familia ei.

Victor Stoica, primarul comunei Pui, susţine că administraţia locală din comună a făcut eforturi mari pentru a achita restanţele salariale, în condiţiile în care fondurile repartizate de la Guvernul României nu au fost suficiente. Salvarea ar putea veni printr-o alocare bugetară de la Guvern, aşteptată de cei de la primărie.


Vă recomandăm şi:

Visul distrus al lui Arsenie Boca. De ce a militat duhovnicul pentru reducerea numărului de mănăstiri: „Sărăcia lor duce la cerşetorie, taxe pe slujbe, ruşini“

O scrisoare semnată de părintele Arsenie Boca, veche de peste jumătate de secol, stârneşte controverse. Călugărul de la Prislop i-a scris episopului Andrei Magheiru, al Aradului, pentru a-i arăta de ce este mai bine ca numărul mănăstirilor să fie mai mic şi nu oricine trebuie primit în rândul călugărilor. Stareţul se plângea şi de modul în care au decăzut unele aşezăminte.

Cum a trecut Hunedoara de la comunism la capitalism: cozile nesfârşite din zilele cenuşii ale anului 1990

Hunedoara era înfăţişată, în presa locală a anului 1990, încercând să se refacă după anii în care a fost nevoită să suporte sărăcia, lipsurile şi nedreptăţile din comunism. Ziarele relatau despre problemele sociale ale comunităţii, despre lipsa alimentelor şi a mărfurilor din magazine sau despre cozile din faţa acestora. Viitorul apropiat rămânea însă cenuşiu: şomajul şi prăbuşirea industriei urmau să lovească greu în economia judeţului.

A murit „bătrânul şnur”, omul care s-a ridicat din mizerie pentru a străluci la „Românii au talent”

Florian Cârpaci, devenit cunoscut după ce în urmă cu doi ani a ajuns până în semifinala showului „Românii au talent”, a murit. „Bătrânul şnur” sau „Ică”, aşa cum era numit în Deva, s-a stins din viaţă la vârsta de 84 de ani, în sărăcia în care i-a fost destinat să-şi trăiască ultimii ani.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite